Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerin ardından ölüm ve yaralanmaların yaşandığı binaların sahipleri ve müteahhitleri hakkında başlatılan soruşturma devam ediyor.
Soruşturmayı yürüten savcı ve kovuşturmayı yapacak hakimler, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, 4 saatlik bir eğitimden geçti. Eğitime kolluk kuvvetleri de katıldı. Eğitimleri veren Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi üyeleri Ahmet Toker ile Fikriye Şentürk, 1999 Gölcük ve Düzce depremlerinden sonra yıkılan binalarla ilgili açılan davaların temyiz işlerine bakmıştı. 
Eğitimde, Ahmet Toker, soruşturmayı yürütecek savcılara, yıkılan binalarla ilgili bilirkişinin atanması konusunda Van ve çevresindeki illerdeki üniversiteler yerine Orta Doğu Teknik, İstanbul Teknik veya Karadeniz Teknik üniversiteleri gibi üniversitelerin ilgili bölümlerdeki öğretim üyelerinin seçilmesini önerdi. Ahmet Toker, burada çalışan hakim ve savcıların meslek içi eğitim talepleri olduğunu belirterek, "Geçmişte bu tür suçlara ilişkin dosyaları incelemiş olan bizler, buraya katkı vermek için geldik. Verimli ve iyi sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz" dedi.