Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra evlerini terk eden depremzedeler şimdi de hırsızlık kabusu yaşıyor. Kentte meydana gelen çok sayıdaki hırsızlık olayı ve ardından yapılan ihbarlar üzerine, Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Ekipleri, önlemlerini artırdı. Akşam saatlerinde cadde ve sokaklarda ekiplerin devriye gezmesine rağmen, hırsızlar boş durmadı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık ve Gasp Büro ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine 3 kişiyi takibe aldı. Ekipler, üç gün boyunca yaptıkları fiziki takibin ardından hırsızların çaldıkları malları bir depoya koyduklarını belirledi. Zanlılar, İran'dan gelen M.N, Afganistanlı M.A ile İstanbul'dan gelen Türk vatandaşı N.Ç çaldıkları malları depoya koyarken suçüstü yakalandı.
 
Şüphelilerin, sanal alemde iletişim kurarak, İran, Afganistan ve İstanbul'dan gelerek Van'da buluştuğu öğrenildi. Depoda bulunan ve çalıntı oldukları belirlenen plazma televizyon, beyaz eşya ve ziynet eşyalarına el konulurken, zanlıların bu eşyaları hafta sonunda kamyonla il dışına çıkarmayı planladığı kaydedildi.