23 Ekimde depremin meydana geldiği Erciş'te bir yandan yaralar sarılmaya çalışırken, diğer yandan yaşam tüm olumsuzluklara rağmen devam ediyor.
Esnafın kepenk açtığı, vatandaşların rutin hayatlarını sürdürmeye çalıştığı Erciş'te depremin, kaybedilen hayatların acısı ve üzüntüsü yaşanırken, morale, yaşama ve sevince dair güzellikler de görülüyor. Düğünlerini ertelemek zorunda kalan çiftler, yaşamın normale dönmeye başlamasıyla hayalini kurdukları dünya evine girerek depremin acısını bir nebze olsun unutmaya çalışıyor.
Erciş'te, 29 Ekimde planladıkları düğünlerini deprem nedeniyle erteleyen Sefa ve Zehra Yıldız, dünya evine girdi.
Hasarlı salonda kısa kesilen düğün
Sabah saatlerinde başlayan düğünlerini, bulundukları salonun hasarlı olması nedeniyle kısa kesmek zorunda kalan çift ve yakınları, eğlenmeye evlerinin bahçesinde devam etti. Burada yakınlarıyla halaylar çeken çift, akrabalarının dağılmasının ardından, bugünlerde yaşamlarını sürdürecekleri bahçede kurulu, Türk Kızılayı'ndan alınan çadıra girdi. Damadın yan çadırda kalan yakınları, çifti alkışlarla çadıra gönderdi.
Hiç böyle hayal etmemiştik
Bölgede düğünlerin normalde sabah saatlerinde başlayıp gece saatlerine kadar sürdüğünü belirten Sefa Yıldız, şöyle konuştu:
''Sabah 09.00 gibi düğünümüz başladı. Düğün salonu hasarlıydı. Eğlendik, ancak içimizdeki korku hiç gitmedi. Artçı depremlerin sürmesi nedeniyle düğünü kısa kesip 12.00'de salondan ayrıldık. Erken bitirdik kimseye bir şey olmadan ayrılmak istedik. Evimizin bahçesinde de birkaç saat daha düğünü devam ettirip, bitirdik.''
Erciş'te büyük acıların yaşandığını, en azından tanıdıklarına, çevrelerine bunun acısını biraz olsun unutturabilmek, moral vermek amacıyla erteledikleri düğünü dün yaptıklarını ifade eden Yıldız, ''Depremden dolayı üzüntülüyüz ama evlendiğimiz için mutluyuz. İki duyguyu aynı anda yaşıyoruz. Allah, bir daha böyle acılar yaşatmasın. Yakınlarımızdan kaybettiklerimiz olmadı, ancak evimiz hasarlı olduğu için giremiyoruz'' dedi.
Gelin Zehra Yıldız, depremin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, ''Hiç böyle hayal etmemiştim daha iyi olmasını istiyordum ama buna da şükür. Mutluyum. Severek evlendik. Allah, daha beterinden saklasın. Bir daha böyle acıları kimse yaşamasın'' diye konuştu.