Van Erciş'te bulunan Koçak Apartmanı'nda yaşayan Kılıçarslan Koçak (43), eşi Sevgi, çocukları Furkan (13) ve Nur'la (11) vedalaştıktan sonra, oğlu Yusuf'u (4) alıp 5 katlı binanın 4'üncü katındaki evlerinden çıktı. Baba oğul, dışarı çıktıktan sadece 1 dakika sonra, korkunç deprem yaşandı. Koçak, oğluna sımsıkı sarılarak eşi ve çocuklarının bulunduğu apartmanın adeta bir moloz yığınına dönüşmesini gözyaşlarıyla izledi. 

Daha sonra küçük Yusuf'u bir akrabasına emanet eden kederli adam, enkazda sevdiklerini aramaya başladı. Yıkıntıların başında 4 gün boyunca bekledi! Binadan 9 kişi sağ kurtarılınca umutlandı. Sürekli çocuklarının adını haykırdı! Ama kader ona acı bir yazgı hazırlamıştı. Ne yazık ki günler sonra eşi, 2 çocuğu, annesi, bir ağabeyi, 2 yengesi ve yeğenlerinin de aralarında bulunduğu 53 akrabasının cansız bedenleri enkazdan çıkartıldı!

'BİZ MUTLU BİR AİLEYDİK'
İşte bu korkunç tablo karşısında yıkılan Kılıçarslan Koçak'ı hayata bağlayan tek neden, oğlu Yusuf oldu. Henüz 4 yaşındaki çocuk, annesini ve 2 kardeşini kaybettiğini bilmiyor, sürekli onların adını sayıklıyordu! Yüreği kan ağlayan Koçak ise babalık sorumluluğunu taşıyıp oğlu için yüzünü hayata döndü. Evladı ve kayınvalidesi ile birlikte çadırkentte yaşayan talihsiz adam, 12 gün sonra ise ilk kez ailesini kaybettiği enkazın yakınına gitti! Sevdiklerine mezar olan molozların karşısında uzun süre gözyaşı döken Koçak, "Çocuklarımdan ikisi bu evde doğmuştu. Biz mutluyduk. Onca acıdan sonra beni hayata bağlayan evladım ve Allah'a olan inancımdır" diye konuştu.

25 SAAT SONRA KURTARILDI
Depremde 53 akrabasını kaybeden Kılıçarslan Koçak'ın kardeşi Muammer Koçak ise eşinin enkaz altında can verdiğini, gözyaşları içinde anlattı. Muammer Koçak, "Ben de 25 saat boyunca enkazın altında hayat savaşı verdim. Yanımda 2 arkadaşım daha vardı. Birisi, kendi idrarını içerek sağ kaldı. Onlar da kurtuldu. Enkazın altında sürekli Allah'a dua ettim ve dua ederek yaşama tutundum. En sonunda sesimi arama-kurtarma ekiplerine duyurarak kurtuldum" dedi.

Burs verilecek
Koçak ailesine mezar olan apartmanda arama- kurtarma çalışmalarına katılan İHH-İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel ise depremde annesini kaybeden 4 yaşındaki Yusuf'un tüm ihtiyaçlarının ''Sponsor Aile Projesi'' kapsamında İHH-İnsani Yardım Vakfınca karşılanacağını söyledi. Güzel, "Yusuf'un hayata tutunmasına yardım edeceğiz" dedi.