Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray, başkent temsilcisi Ankaragücü’ne konuk oldu.

Maç boyunca rakibinden üstün bir oyun sergileyen Galatasaray, Rajnoch (KK), Kazım Kazım ve Baros'un golleriyle sahadan 3-0 galip ayrılarak bu sezonki ilk deplasman galibiyetini aldı.

Sarı kırmızılılar bu galibiyetle puanını 10'a çıkartırken, seyircisi önünde istediği sonucu alamayan Ankaragücü de 1 puanda kaldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf konuk Galatasaray oldu. Ankaragücü kalesinde önemli pozisyonlar yakalayan sarı kırmızılılar, aradığı golü 12. dakikada buldu. Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta başkent ekibinin savunmasında Jan Rajnoch, ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi: 0-1.

Bu dakikadan sonra da Ankaragücü kalesine yüklenmeye devam eden Galatasaray, 20. dakikada Kazım Kazım ile farkı 2’ye çıkardı. Engin Baytar’ın başlattığı hızlı hücumda Selçuk İnan, sağ taraftan bindirme yapan Kazım Kazım’ı topla buluşturdu. Kazım’ın sert şutunda top ağlarla buluştu ve Galatasaray skoru 2-0’a getirdi.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, konuk ekip Galatasaray ilk devreyi 2-0’lık üstünlükle tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. Skorun verdiği rahatlıkla oyunu kontrol eden Galatasaray, 85. dakikada penaltı kazandı. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Çek yıldız Milan Baros, topu Ankaragücü ağlarına göndererek skoru 3-0 yaptı.

Kalan sürede başka gol olmazken, Galatasaray sahadan 3-0'lık skorla galip ayrılarak bu sezon ilk deplasmandan 3 puanla döndü.