Bir önceki programda Türkiye'ye çelik yelekler giyerek gelen 'burada savaş var' diye yanlış bilgileri sıralayan popüler otomobil programı Top Gear bu kez sert kayaya çarptı.
Top Gear'in üç sunucusu Kuzey Irak'a övgüler yağdırıp Türkiye'le geldiklerinde 'burası savaş bölgesi sayılmalı' demişlerdi

İngiliz yayın kuruluşu BBC, popüler otomobil programı "Top Gear"da Meksika halkının "tembel hödükler" diye tarif edilmesinin çığ gibi protestoya yol açması üzerine, Meksika"nın Londra Büyükelçisi"ne üzüntülerini bildirdi.

İngiltere"de çok popüler olan programda, Meksika halkının karakteristiğini yansıttığı savunulan Meksika yapımı otomobillerin performansıyla ilgili yorum yapılırken, sunuculardan Richard Hammond, Meksikalıları "bıyıklı, tembel, beceriksiz ve şişko" diye tanımladı ve "tek yaptıkları şeyin sırtlarındaki delik bir örtüyle kaktüslere bakmak" olduğu söyledi.

Bunun üzerine Meksika Büyükelçisi BBC"ye bir protesto mektubu yazarak, "ülkesine yönelik önyargıları besleyen skandal ve kaba hakaretleri kınadığını" bildirdi.

Meksika büyükelçisine bir özür mektubu gönderdiğini açıklayan BBC, üzüntü duyduğunu belirtirken, sunucuların "ulusların tiplemeleriyle ilgili mizah anlayışını" savundu.

Açıklamada, "BBC mizahçılarının, İngilizleri beceriksiz aşçı ve müzmin romantik, İtalyanları melodramcı, Fransızları küstah ve Almanları çok organize şeklinde tanımlayarak daha önce şakalar yaptıkları" anımsatıldı.

Programın ardından yüzlerce Meksikalı BBC"yi protesto ederken, 6 İngiliz milletvekili "ırkçı sözler" nedeniyle özür dilenmesini istedi.