Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Amir Çiçek’in başkanlığında düzenlenen toplantıya; Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, Toplantıda öncelikle, Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerin gözden geçirileceğini ve gelecek dönem için de planlanan çalışmaları inceleyeceklerini ifade etti.

Vali Amir Çiçek, ilk gündem maddesi olarak, Güney Ege Bölgesi’nde öncelikle turizm ve diğer lokomotif sektörlerin tanıtımına yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetler kapsamında, 11-19 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen CNR Avrasya Boat Show- Fuarı”na, katılım sağladıklarını ifade etti. Ülkemizde başlatılan istihdam seferberliği ile de örtüşen ve istihdam olanaklarının geliştirilmesi ve iş gücüne katılımın arttırılması amacına da hizmet eden bir faaliyet olan, “Aydın ili İstihdam Stratejisi” çalıştayını da geçtiğimiz günlerde Aydın’da,  ilgili tüm paydaşların katılımıyla düzenlediklerini belirtti. Bunun yanında 2015 yılı mali destek programları kapsamında Ajans tarafından yürütülen; Alternatif Turizm, Alternatif Turizm Altyapısı, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji programlarındaki ilerleme raporlarının, bugünkü toplantıda Yönetim Kurulu’na sunulacağını da sözlerine ekledi.  

Vali Amir Çiçek, özellikle “İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri” konusuna dikkat çekerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Her bir ilimizde; ilde yatırımların gelişmesinin önündeki engelleri tespit etmek, kısa, orta ve uzun vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemek, ilin rekabet gücü ve potansiyeli olan sektörlerine odaklanmayı sağlayacak çalışmaları belirlemek ve bu alanda ilgili kurum kuruluşlar arasında hedef birliği sağlamak amacıyla " İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejileri"  hazırlanmıştır. Hazırlanan strateji kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla Yatırım Destek Ofislerimiz,  bölgedeki paydaşların da katılımıyla ve ortak akıl vizyonuyla çalışmalar yürütmüştür. Belge, yatırım destek ve tanıtım konusunda illerdeki ana sorunları, mevcut durumu, eylem planları ile hedefleri içermektedir. Çalışma kapsamında son olarak, paydaşların da katılımıyla 3 ilde, Yönetim Kurulumuzun da himayelerinde toplantılar düzenlenmiştir.  Bugünkü toplantımızda, yapılan son düzenlemelerle oluşan strateji belgeleri Yönetim Kurulumuzun onayına sunulacaktır” dedi.

Vali Çiçek Yönetim Kurulu Üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantıda alınacak kararların, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

geka.jpg