Denizli’de merkeze bağlı 5 bin nüfuslu Pınarkent Beldesi’nin mezarlığına giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler aralarında Belediye Başkanı Ali Taşdemir’in annesinin kabrinin da bulunduğu 49 mezarın mezartaşlarını kırıp kaçtı. Beldenin AK Parti’li Belediye Başkanı Ali Taşdemir, "Alevi vatandaşların mezarlarına saldırı yapıldığına dair beldemizde dedikodu çıktı, ancak Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımı yapmaksızın mezar taşlarını kırmışlar" dedi. 
 
Pınarkent Beldesi Mezarlığı’na bu sabah saatlerinde gelenler gördükleri karşısında şoke oldu. Olayın ilçede duyulması üzerine çok sayıda belde sakini mezarlığa akın etti. Dün gece yapıldığı sanılan saldırıda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin 49 mezarın mezartaşını kırdığı belirlendi. Belediye Başkanı Ali Taşdemir’in annesinin mezarının mezar taşının da kırıldığı anlaşıldı. Pınarkent Belediye Başkanı Ali Taşdemir, beldede "Alevilerin mezar taşları kırılmış" söylentileri ardından yapılan saldırının provokasyon olduğunu söyledi. Taşdemir, şöyle dedi: 
 
"Alevi vatandaşların mezarlarına saldırı yapıldığına dair beldemizde dedikodu çıktı, ancak Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayrımı yapmaksızın mezar taşlarını kırmışlar. Mezar taşlarına alçakça saldırıda bulunan kişi ya da kişiler amaçlarına ulaşamayacak. Halkımız sağduyulu davranıyor. Pınarkent’te çok sayıda Alevi, Sünni, Türk ve Kürt vatandaşımız kardeşçe yaşıyor. Mezar taşlarını kırarken de ayrım yapılmamış. Ben Türk ve sünniyim ve benim annemin mezarına da saldırı olmuş. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bunu yapanların yakalanmasını istiyoruz, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kırılan mezartaşları belediye tarafından yeniden yaptırılacak. Etnik çatışma ortamını yaratmak isteyenler emellerine ulaşamayacak." 
 
Mezar taşlarına yapılan saldırı Pınarkent’te oturanların tepkisine neden oldu. Mezarlığa gelen jandarma da çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (dha)