Denizli’de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sele dönüştü. Sel nedeniyle Aydın-Denizli Karayolunda bir Otomobil ve kamyon sele kapıldı. Araçta mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak yağmur özellikle Gültepe, Albayrak, Bakırlı Mahalleleri ve İzmir asfaltı bölgelerinde etkili oldu. Yağmurun oluşturduğu sel nedeniyle Aydın-Denizli Karayolu ulaşıma kapandı. Karayolundaki  otomobil ile kamyon selde kapılıp, sürüklendi. Araçların üzerine çıkan sürücüler, büyük korku yaşarken, uzun süre kurtarılmayı bekledi. Sürücüler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yağmur aynı zamanda çok sayıda ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu. Evlerin Bodrum ve zemin katları ile bahçeleri sular altında kalırken, evlerinden çıkamayan vatandaşlar üst katlara çıkarak kurtarılmayı bekledi. Bazı vatandaşlar da çocuklarını kucaklarında taşıyarak evden çıkardı. Hamile bir kadında yakınları tarafından evden kurtarıldı. İtfaiye ve belediye ekipleri, su basan evleri vidanjörlerle boşaltmaya çalışması başlattı.

YOL ULAŞIMA AÇILDI

Denizli’de etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle 4 saat ulaşıma kapanan Denizli-Aydın karayolu suyun çekilmesinin ardından trafiğe açıldı.

MANİSA'DAN ACI haber

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 1. sınıf öğrencisi İnanç Eğici, dün (Salı) saat 17.00 sıralarında okul çıkışında,Pınarbaşı Mahallesi yakınlarındaki babasının çalıştığı tavuk çiftliğine gitmek üzere yola çıktı. Oğlunun gelmemesi üzerine okula giden baba Adem Eğici ve anne Leyla Eğici, İnanç'ın okuldan ayrıldığını öğrenince Jandarmaya başvurarak, yardım istedi. Jandarma ekipleri, çocuğun her zaman kullandığı yürüyüş güzergahında bulunan ve yağışsız dönemde kuru olan Umman Deresi'nin birleştiği Gördes Çayı Mevkisi'nde arama çalışması başlattı. Eğici'nin cesedi, bölgede görülen sağanak yağış nedeniyle suyla dolan dere yatağı kenarındaki bir ağacın dallarına takılı bulundu. Eğici'nin cennazesi jandarma ve savcırın olay yerindeki incelemesinin ardından Gördes Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.