AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 19 yaşındaki Bayram Kadan, Akdeniz Bulvarı'ndaki korkuluklara tutunarak denizi izlemek istedi. Bu sırada gelen yüksek bir dalga, Bayram Kadan'ın üzerinden geçti. Dalgalara kapılacağından çekinerek korkuluklara tutunan Kadan, soğuk havanın da etkisiyle şoka girdi.

Bulvarda çalışma yapan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) görevlilerinin haber vermesiyle gelen 112 Acil servis ekipleri, Kadan'ı hastaneye kaldırıldı.

Dalgaların sürüklediği çakıllar nedeniyle Akdeniz Bulvarı'nda ulaşım tek şeritten verilmeye başlandı. ASAT ekipleri de yolda biriken çakılları temizlemek üzere çalışma başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle 40 su baskını ihbarı aldıklarını bildirdi.

Tramvay hattında biriken suların temizlendiğini anlatan Pehlivan, sinyalizasyonda oluşan arızanın da giderildiğini söyledi. Tramvayın yeniden hizmete girdiğini belirten Pehlivan, ''Bir telefon direği yıkıldı ama önemli birşey değil. Kentte saat 10.00'dan sonra herşey normale döndü'' dedi.

Öte yandan, şiddetli yağış nedeniyle Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde taşımalı eğitim verilen okullar, bugün tatil edildi.

Antalya'da gece başlayan yağış ve rüzgar, sabaha karşı hızını artırdı. Yağış nedeniyle bazı araçlar yollarda kalırken, vatandaşlarında yürümekte zorlandığı gözlendi.

Antalya Valiliği, hava muhalefeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış nedeniyle kendilerine az sayıda su baskını ihbarı geldiğini, daha çok cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştuğunu ifade etti.

Ekiplerin biriken suları temizlemek üzere çalışmalara başladığını belirten Pehlivan, tramvayın da hattında biriken su nedeniyle çalıştırılamadığını bildirdi. Pehlivan, ''Tramvay hattındaki sinyalizasyonda da sorun var. Sorunlar çözüldükten sonra yeniden hizmete girecek'' dedi.

Rüzgar saatte 106 kilometre hızla esti

AA muhabirinin Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, son 24 saatte metrekareye 80 kilogram yağış düştü. Rüzgarın hızı ise zaman zaman saatte 106 kilometreye kadar yükseldi.

Meteoroloji yetkilileri, rüzgarın sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybettiğini, yağışların ise cuma gününe kadar aralıklarla süreceğin bildirdi.

Antalya'da okullar tatil edildi

Antalya'da sabaha kadar etkili olan yağışlı hava okulları tatil ettirdi. Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan ilçelerde eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir." denildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde de okullar şiddetli sağanak yağmur ve fırtınaya karşı bir gün tatil edildi. Manavgat'ta gece 03.30 sularında başlayan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Manavgat Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, Manavgat Kaymakamlığı'nın talimatı ile okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi. Karcı, "Manavgat'ta hava muhalefeti nedeni ile okullarımız bir gün tatil edilmiştir." dedi.

BODRUM'DA BALIKÇI TEKNELERİ BATTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinde saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına nedeniyle 8 balıkçı teknesi battı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bodrum'da dün akşam başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Turgutres, Bitez ve Gümbet'te 8 balıkçı teknesi su alarak battı.

Deniz ve kara ulaşımında, aksamalar yaşanırken, küçük teknelerin denize açılmasına izin verilmedi. Sahil Güvenlik ekipleri, gece boyunca kıyılarda devriye gezdi.

-Tekneleri kurtarmaya çalıştılar-

Bitez'de su alarak batan balıkçı teknelerinin sahipleri bölgeye gelerek teknelerini kurtarmaya çalıştı. Bir balıkçı, teknesini halatlarla bir kamyonun arkasına bağlayarak kurtarmaya çalıştıysa da başarılı olamadı.

Bitez Belediyesi Liman Sorumlusu Ali Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtına da en çok Bitez'in etkilendiğini ve iki zodyak botun battığını kaydetti.

Bodrum'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde refüjde bulunan aydınlatma direği de fırtınanın etkisiyle devrildi. Elektrik dağıtım şirketi görevlileri, direği yoldan çekmek üzere çalışmalara başladı.

Konacık beldesindeki bir iş yerinin çatısındaki su deposu da parçalanarak yaklaşık 15 metre yükseklikten düştü. Bölgede bazı ağaçların fırtına nedeniyle kökünden söküldüğü görüldü.