Trabzonspor'un yeni başkanı kim olacak? Adaylar ortaya çıkıyor. Mevcut aday Nuri Albayrak iddialı.. Karadeniz'in kıyısını doldurarak üzerine büyük bir stad yapmayı planlayan Albayrak, takımı "şampiyon yapmadan bir yere gitmem" dedi.

internetspor yazarı Sedat Tunalı, Albayrak'la röportaj yaptı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Albayrak, sorulara bütün içtenliğiyle cevap verdi...

- Sayın Başkan, en sondan başlayalım. Aday olacak mısınız?

- Başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım, bırakmam. Bu şehri modern tesislere kavuşturmadan ve takımı yine şampiyon yapmadan hiçbir yere gitmeyeceğim.

- Stad projeniz, başta sayın bakan Özak olmak üzere birçoklarınca “hayali” bulundu?

- Projemizi hayali bulanlar ya dünyadaki teknolojik gelişmelerden ve yeni inşa tekniklerinden bihaber, ya da kötü niyetliler. Sayın Bakanımızı kimler ne amaçla bilgilendirmiş bilmiyorum ama yanıltıldığı kesin. Akyazı projesinin dolgu alanı sayın Özak"ın dediği gibi 7 yılda değil en fazla 4 ayda biter.

- Nasıl Olacak bu?

- Dubai"ye gidenler, orada deniz dolgusunun nasıl başarıyla ve hızla yapıldığını bilir. Yöntem şu; Deniz dolgu inşasında kullanılan bir gemi, denizin dibinden aldığı kumu 500 metrelik mesafede topluyor. Öyle zannedildiği gibi kara yoluyla bir dolgu yapmayacağız. Dolgu işimiz 3 bilemediniz 4 ayda bitecektir. Ezbere konuşanlar mahcup olmaya da hazır olmalılar.

- Sayın Bakan, kıyı kanununa göre bu inşanın mümkün olamayacağını ve buna izin vermeyeceğini açıkladı

- Sayın Özak"ın bu açıklamasını birinci ağızdan duymadığım için buna inanmak istemiyorum. Trabzon"un yararına olacak her işe kendisinin de destek olacağına inanıyor ya da inanmak istiyoruz.

- Özak"ın açıklamaları biraz da, kendisine danışılmadan alınmış bir karara veya projeye mesafeli durmak olarak algılanabilir mi?

- Valla biz Trabzon kenti için atılacak her olumlu adıma sayın bakan başta olmak üzere tüm şehrin destek vereceğini düşündük. Ben bu konuyu sayın Başbakanla şahsen görüştüm ve kendisinden “bizden maddi destek istemeyin, bunun dışında tüm yasal alt yapıyı ve kolaylıkları göstereceğiz” sözü aldım. Biz bir yola çıktıysak, kendi başımıza çıkmadık, macera peşinde değil, doğduğumuz ve gönül verdiğimiz şehre yüz yıl hizmet edecek projeleri hayata geçirme derdinde ve kararlılığındayız. O stadı oraya yapacağız. Bu ayın 20 sinde ihaleye çıkılıyor, süreç başlamıştır.Birileri istese de istemese de bu stadı yapacağım

- Sayın Başkan, Trabzon camiası yıllardır stad konuşunu tartışadursun, mesela Kayseri stadına başladı ve bitirmek üzere. Trabzon sadece laf mı üretir ne dersiniz?

- Ben Trabzonspor"a başkan olmadan önce şehirdeki “kemik” yapının bu kadar negatif enerji potansiyeli taşıdığını bilmiyordum. Bir şeyi nasıl yaparızdan ziyade, nasıl yapılamaz üzerine kafa yoruluyor. Ben Trabzon için hayal ettiklerimin yüzde 5"ini bile yapamadım.

- Tek suçlu şehirdeki “kemikleşmiş negatif enerji” odakları mı? Sizin hiç mi suçunuz yok

- Olmaz mı? Ama suç demeyelim de yetersizlik diyelim. Mesela yönetime aldığım bazı arkadaşımdan hiç verim alamadım. Zaman zaman belki bilerek belki bilmeyerek yanlış yönlendirildim.

- Bu açıklamanızdan, yeni yönetimde eski yönetimden birçok ismin olmayacağı sonucunu çıkarabilir miyiz?

- Arkadaşlarla görüşmelere devam ediyoruz.

- Stad dışındaki bir projeniz yok mu?

- En önemli projemiz takımı yeniden şampiyon yapmaktır. Halen şampiyonluk mücadelesinden kopmuş değiliz ilk yarıyı en az kayıpla atlatıp ligin ikinci yarısında hiç puan kaybetmeyen bir Trabzonspor"u sahaya sürmenin hazırlığı içindeyiz. Kartal"da tıpkı şimdiki stad projemize yapılan eleştiriler gibi “asla yapılamaz, izin alınamaz” denilen ama sonuca bağladığımız benzin istasyonu projesi, bizim neleri yapabileceğimizin de göstergesidir

- Bu hazırlıklara Denizlisporlu Yusuf gibi, Manisalı Selçuk gibi isimler da dahil mi?

- İsim bazında konuşmayı doğru bulmuyorum. Yusuf ne kadar değerli bir oyuncuysa, Ceyhun da en az o kadar değerli ve lider karaktere sahip bir oyuncudur.

- Anladım, Yusuf listenizde yok

- Öyle demeyelim de, Nemci Perekli"nin bize vereceği raporları bekliyoruz diyelim. Eski yönetici arkadaşımız Faruk Kanca"nın geçmişte yaptığı çalışmanın bugün çok işimize yaradığını da söylemek lazım. Bu arkadaşımız çok haksızca eleştirilere uğramıştı ama bugün onun verdiği rapor doğrultusunda çok rahat bir çalışma yapıyoruz. Maliyetlerde anlaşırsak Brezilya"dan hocamızın da “olur” vereceği en az 2 oyuncuyu devre arasında takıma katacağız.En önemli projelerimizden biri de Trabzonspor Kolejidir.

- Başkan adayı olması beklenen sayın Hayrettin Hacısalihoğlu"nun da böyle bir projesi var.

- Ne güzel işte. Kim seçilirse seçilsin aslolan kentin menfaatleri noktasında buluşabilmektir. Amacımız Trabzon ve yakın çevresinden seçilecek çocukları Trabzonspor bilinci ve sevgisiyle yetiştirip; bilimsel ödüller kazanmış sporcuları Trabzonspor vizyonuyla topluma sunmaktır.

- İki yıldız sözü vermiştiniz, buna benzer başka sözler de verecek misiniz?

- Bu soruyu eleştiri için sorduğunuzun farkındayım. Ama bu eleştiriniz çok haksız. Marcelinho ve Musampa"nın kariyer ve kalitelerini herkes biliyor. Ben teknik adam değil, yöneticiyim, bu oyunculardan fayda sağlayamadıysak bunun sorumlusu da herhalde ben olmamalıyım.

- Evet ama, bu oyunculardan fayda sağlayamayan teknik kadroyu görevde tutan da sizdiniz

- Sık sık antrenör değiştiren bir kulüp olma utancından uzak durmak ve ha bugün ha yarın düzelecek umuduyla beklentiyi biraz uzun tuttuğumuzun farkındayım. Ama geçmiş geçmişte kaldı, Ersun Yanal ile yepyeni bir sayfa açtık.Eski saha içi değerlerimizle yeniden buluşacağız

- Eski saha içi değer demişken, mesela Ziya Doğan"ın futbol mantalitesinde göçmen kuşları izleme komitesi üyesine dönüşen Simkovyak"ı da tekrar takıma kazandırmayı düşünüyor musunuz?

- Simkovyak"ın menejeri haber göndererek bonservisini bedelsiz olarak istedi, biz de Simkovyak bizim futbolcumuzdur sözleşmesi bitene kadar futbol oynayacağı yer de Trabzon"dur diye cevap yazdık. Gelsin oynasın.

- Son söz?

- Bir “gönül işine” soyunan herkes gibi ben de bazı şeyleri eksik yapmış bazı şeyleri görememiş olabilirim. Benim dünya görüşümde geçmişi kötülemek, başarısızlığı perdelemek için sağa sola çamur atmak yoktur, bugüne kadar hiç olmadı bundan sonra da olmayacaktır. Benim icraatlarımı herkes eleştirebilir, ama Nuri Albayrak"ın adamlığını sorgulamak kimsenin haddi değildir. Benzin İstasyonunu hayata geçirdim, 24 saat yaşayan Stadı ve Trabzonspor Koleji"ni gerçekleştirip takımı da şampiyon yaptıktan sonra huzur içinde köşeme çekileceğim.