Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik ekibi tarafından Dünya Sualtı Günü dolayısıyla Deniz Kulübü koyunda dalış gerçekleştirildi. Denizin altından bir çok evsel malzeme, boru, demir parçaları, masa parçası ile inşaatlarda kullanılan bir el arabası çıktı.
 
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Batı Karadeniz Bölgesi Yetkili Dalış Merkezi olan Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik Merkezi’ne üye 6 dalgıç, Yayla Mahallesi Deniz Kulübü koyundan dalış yaptı.
 
İnsanların doğa ve denize karşı duyarlı olmasına dikkat çekmek amacıyla dalış yapan ekip, yaklaşık yarım saat süren incelemenin ardından denizden ilginç çöpler çıkardı. İlk olarak masa parçası, demir parçaları, borular ve evsel malzemeler çıkaran dalış ekibinin, inşaatlarda kullanılan el arabası bulması şok etti.
 
    Yarım saatte denizden çıkarılan malzemelerle çevre temizliğine dikkat çeken Murat Ustabaşı(26), "Denizden çeşitli demir parçaları, evsel atıklar, pet şişeler, alkol şişeleri, plastik malzemeler ve bir tane el arabası çıkardık. Bunları kıyıya çıkarmak çok zor oldu. İnsanlar atarken biraz düşünsünler. Bunları çöpe atacağız. İnsanların da denize değil, çöpe atmasını istiyoruz. Daha önce denizin dibinden hiç el arabası çıkarmamıştık. Bu ilk oldu." dedi.