Akdeniz foku Badem, denizde yüzen tatilcilerle oynamak isteyince, tatilciler paniğe kapıldı ve kendilerini kıyıya zor attı. Badem kendisini taşla korkutmak isteyen bir tatilciyi ise az daha ısırıyordu.

Muğla'nın Marmaris'in Karacasöğüt Köyü yakınlarındaki kafesini kırıp kaçtıktan sonra 17 Ağustos'tan beri görülmeyen Akdeniz foku "Badem", Milas İlçesi'ne bağlı Ören Beldesi'nde ortaya çıktı.

İnsanlara ve çevredeki balık çiftliklerine zarar vermesinin yanı sıra, iltihaplanan sol gözünün tedavisi için, geçen yıl Aralık ayında Marmaris'in Karacasöğüt Köyü yakınlarında bir kafese konulan Akdeniz foku Badem, kaçtıktan sonra bir daha görülmemişti.

Badem'i zaptetmenin zorlaştığını, görenlerin de kendisine fazla yaklaşmamasını isteyen Sualtı Araştırmalar Derneği (SAD) Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Kızılkaya, “Badem, insanlara ve balık çiftliklerine zarar verdiği, sol gözünde de iltihaplanma olduğu için, Akdeniz Foku Araştırma Grubu tarafından Marmaris'te kafese konulmuştu. Düzenli olarak bakımı ve göz tedavisi sürdürüldü. Gözü tamamen iyileşti. Artık tam olarak ergenleştiği için de yaz sonunda doğal ortamına bırakacaktık. Ancak bir süre önce dış kafesi parçalayıp kaçtı. Görenlerin kendi sağlıkları için Badem'e yanaşmamalarını öneriyoruz” dedi. / DHA