Kuşadası Ticaret Odası'nın girişimiyle yeni bir liseye kavuştu. Kuşadası Ticaret Odası'nın 2 yıl önce başlattığı girişimler sonucu açılması kesinleşen Kuşadası Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren Endüstri Meslek Lisesi ile aynı binada eğitim vereceği açıklandı.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, 27 Haziran 2006 tarihinde Denizcilik Lisesi kurulması için ilk adımı attıklarına dikkati çekerek, “Bu tarihte yaptığımız toplantıda Denizcilik Lisesi açılması için çalışmaların başlatılmasına karar vermiştik. Bizim talebimizin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli işlemleri başlatmış ve tüm bölge milletvekillerimiz bilgilendirilmişti. Tüm bu çalışmaların sonunda geçtiğimiz aylarda İlçemize İl Milli Eğitim Müdürlüğü heyeti gelmiş ve bu konu ile ilgili başta Sayın Kaymakamımız Mustafa Esen ve diğer bütün kurumların da desteğini almıştı. Yaşanan sürecin sonunda Denizcilik Lisesi'nin Kuşadası'nda açılmasının kesinleştiğini müjdeleyen Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Bütün bu sürecin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'nün onayı ile Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Kuşadası Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin 2008-2009 eğitim-öğretim yılından itibaren açılması kesinleşti. Söz konusu bu lisede İngilizce olarak Makine Zabitliği ile Gemi Yönetimi dallarında iki ayrı bölüm bulunacaktır. Diğer dalların açılması ise daha sonra düşünülmektedir” dedi.
Yeni açılan lisenin Kuşadası'nın denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “Denizcilik Lisesi, Kuşadası'nda önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Buradan mezun olan gençler, denizcilik sektörünü canlandıracak ve dünya çapında istihdam imkanlarına kavuşacak. Kuşadası ekonomisine büyük katkı sağlayacak Denizcilik Lisesi'nin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
(ZH-İK)