Kuşadası Ticaret Odası"nın girişimiyle Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulan “Kuşadası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi” yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte eğitim vermeye başladı.
27 Haziran 2006 tarihinde Kuşadası Ticaret Odası"nın talebi üzerine Kuşadası Ticaret Odası"nda yapılan toplantıya Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, dönemin Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Yurttutan, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Moran katılmış ve Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde “Denizcilik Bölümü'nün” açılması için işlemlerin başlatılmasına karar verilmişti.
Bu tarihten itibaren ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli işlemler başlatılmıştı. Bu arada bölgenin tüm milletvekilleri de konu hakkında bilgilendirilmiş ve destek istenmişti Tüm bu çalışmaların sonunda geçtiğimiz aylarda İlçemize İl Milli Eğitim Müdürlüğü heyeti gelmiş ve bu konu ile ilgili başta Sayın Kaymakamımız Mustafa Esen ve diğer bütün kurumların da desteğini almıştı. Bütün bu sürecin sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü 15 Mayıs 2008 tarihli makam onayı ile ilçemizde Kuşadası endüstri Meslek Lisesi binası bünyesinde Kuşadası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nin 2008-2009 Öğretim yılında açılacağını ilan edilmişti.
Kuruluşu tamamlanan ve Kuşadası"nın geleceği açısından büyük önem taşıyan Kuşadası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi, sınavla ve mülakatla kayıt olan ilk öğrencileriyle yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte eğitime başladı. İngilizce eğitim veren Kuşadası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi"nde “Makine Zabitliği” ile “Gemi Yönetimi” dalları olmak üzere iki bölüm bulunuyor. Diğer sonra ise diğer dalların açılması düşünülüyor.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, yeni açılan lisenin ilçemiz denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Denizcilik Lisesi Kuşadası için büyük önem taşıyor. Buradan mezun olan gençlerin denizcilik sektörüne büyük canlılık getirecek ve dünya çapında istihdam olanakları sağlayacak. Bu durum ilçemiz ekonomisine de büyük katkı sağlayacak. Yeni lisemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.