Kabotaj Bayramı"nın 83. yıldönümü nedeniyle dün başlayan etkinlikler kapsamında Kuşadası"nda çeşitli yarışmalar ve etkinlikler yapıldı.
Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Belediye Başkanlığı ve Kuşadası Liman Başkanlığı tarafından Kuşadası Güvercinada bağlantı yolunda ortaklaşa gerçekleştirilen etkinliklere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve Kuşadası Liman Başkanı Yaşar Karabacak"ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluğu katıldı.
Etkinlikler kapsamında yüzme, denizden tabak çıkarma, sandal ve yağlı direğin ucundan bayrak alma yarışmaları yapıldı. bayrak alma yarışı yapıldı.Yüzme yarışlarında küçük erkekler dalında Arda Cankat birinci olurken Saim Onar ise ikinciliği elde etti. Küçük kızlarda da Berceste Babackes birinci, Suen Nur tokmak ikinci oldu. Genç erkeklerde Aras Kaan Karakıvrak birinciliği elde ederken, Shuij Sako ikinci sırada yer aldı. Genç kızlarda ise Nisanur Tokmak ilk sırayı alırken, Aylin Akıncı ikinci sırada yer aldı. .Masterlarda da Yılmaz Kocaliler birinci, Hakan Aras ise ikinci oldu. Tabak çıkarma yarışında Baykan Gür ise birinciliği elde etti. Sandal yarışında Bora Bademci, yağlı direkten bayrak alma yarışmasında ise Ömer Karataş birinci oldu.
Yarışmalarda dereceye girenlere organizasyon komitesi tarafından çeşitli ödüller ve madalya verildi. Etkinliklerin ardından Güvercinada"da davetliler onuruna kokteyl verildi.