Tarım sektörüne sağladığı finansal destekle özel sektör bankaları arasında ilk sıraya yerleşen DenizBank, 14 Mayıs Çiftçiler Günü"nde başlattığı ve Türk üreticisine armağan ettiği, tarımsal üreticiye yönelik ilk ve en büyük organizasyon olma özelliği taşıyan Tarım Şenliği kapsamında üreticileri bilgilendirmeye yönelik eğitim toplantıları düzenliyor. Bu çerçevede, 11 Temmuz 2008 tarihinde, Aydın Anemon Otel"de düzenlenen toplantı, İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk ve konularında uzman akademisyen ve profesyonellerin katılımları ile gerçekleşti.
Gerçekleşen etkinlik hakkında bilgiler veren Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, “DenizBank olarak, tarım sektörüne çok önem veriyoruz. Verdiğimiz bu önemin bir ifadesi olarak, sektörde bir ilk olan Tarım Şenliğini hayata geçirdik. Tarım Şenliği kapsamında üreticimizi bilinçlendirmek üzere eğitim toplantıları düzenleyerek, on binlerce üreticimize ulaşıyor olmaktan mutluyuz” dedi.
Üreticileri tarım sektöründe dünyada yaşanan son gelişmeler konusunda bilgilendirme amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suer Anaç küresel iklim değişikliği nedeniyle baş gösteren kuraklığın önüne geçmek için modern sulama tekniklerinden nasıl faydalanılabileceğini anlattı.
Anaç"ın ardından söz alan Dr. Saruhan Özel, üreticileri tarım sektöründe dünyada yaşanan son gelişmeler konusunda bilgilendirdi. Türkiye ekonomisinin geleceğinde tarımın önemini aktaran Dr. Özel, 2006 yılından beri global tarım fiyatlarında ciddi artışlar görüldüğünü, bu artışların ardında Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerde yoksulluğun azalmasına paralel beslenme kalitesinin artması, bitkisel üretimin etanol ve biyodizel gibi enerji üretiminde kullanılması gibi talep kaynaklı faktörlerin olduğunu; aynı zamanda küresel ısınma ile gübre ve yakıt fiyatlarının ve nakliye maliyetlerinin artması gibi arz kaynaklı faktörlerin de etkili olduğunu vurguladı.Türkiye"nin de önümüzdeki dönemde benzer bir reform sürecinden geçeceğini, bu şekilde sanayi sektöründeki sıkışmanın telafi edilebileceğini ve buna hazırlıklı olan üreticilerin rekabette öne geçeceklerini aktardı.