Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından, Preveze Deniz Zaferinin 472. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında, Kuşadası limanına demirleyen Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağlı TCG Zıpkın isimli savaş gemisi halkın ziyaretine açıldı.
Kuşadası"nda gerçekleştirilen Preveze Deniz Zaferinin 472. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlamaları çerçevesinde, Kuşadası limanına demirleyen savaş gemisi Zıpkın halkın ziyaretine açılırken, geminin komutanı Deniz Binbaşı Yücel Darcan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Biçer ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü makamlarında ziyaret etti. Daha sonra Kaymakam Mustafa Esen, Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Biçer ve Belediye Başkanı M. Esat Altungün, TCG Zıpkın"a giderek iade ziyaretinde bulundu ve burada öğle yemeği yedi.
Preveze Deniz Zaferinin 472. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlamaları TCG Zıpkın"da şehit yakınları ve gazilere verilecek akşam yemeği ile sona erecek.