Gölcük seferi yapan ve içinde 20 yolcu ve 4 mürettebatın bulunduğu Kartepe adlı deniz otobüsü, saat 17.45 sularında kaçırıldı. Kaçıran kişinin, PKK-HPG mensubu olduğunu söylediği, amacını "medyada yer almak" olarak açıkladığı ve toplam 5 kişi oldukları iddiasında bulunduğu bilgileri geliyor. Sahil güvenlik botları, Yalova istikametine doğru ilerleyen otobüsü abluka altında tutuyor.

NTV Ankara Haber Müdürü Uğur Şevkat yetkililerden aldığı bilgiye göre deniz otobüsünün 4 kişi tarafından kaçırıldığını söyledi. Şefkat, "Deniz otobüsü 3 botla takip ediliyor, 1 helikoptere hazırlık emri verilmiş durumda. Şu an için teröristlerle göz teması sağlanmış değil. Deniz otobüsünün 20 deniz mili süratle batıya doğru harekat halinde bilgisi de Ankara'ya ulaştı. Sahil güvenlik botlarının içinde olası bir müdahale için özel timler de bulunuyor" dedi.

YALOVA ALARMDA
 Bu arada Yalova Valisi Esengül Civelek'ten, ''Deniz polisi ile İDO ile her türlü tedbiri alıyoruz. Vapur yönünü bize çevirirse her türlü hazırlık içindeyiz'' açıklaması geldi. Tedbirler kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü önünde, Emniyete ait bir hız teknesi ile bir zodyak bot hazır bekletiliyor. Deniz Limanı Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, motorları çalışır vaziyetteki 2 teknenin önünde hazır vaziyette bekletiliyor. Öte yandan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, olay nedeniyle Erzurum gezisini iptal etti ve Ankara'ya dönme kararı aldı. (Ajanslar)