Başsavcı İbrahim Ethem Kuriş şüphelilerden eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında savcılar Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz’ün Deniz Feneri ile ilgili görevlerine son verdi.
 
Kuriş, üç savcı yerine iki Cumhuriyet Savcısı Veli Dalgalı ve Hakan Pektaş’ı görevlendirdi. Daha önce yine Kuriş’in talimatıyla Deniz Feneri soruşturmasını yürüten savcılardan sorumlu olan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Nuri Yiğit ile Şadan Sakınan’ın yerine Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Harun Kodalak getirilmişti.
 
Almanya’daki Deniz Feneri e.V. Derneği’nin Türkiye bağlantılarının araştırıldığı soruşturma kapsamında tutuklanan Akman ve Karaman’ın avukatları, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Türkarslan, Yaren ve Tamöz’ü, HSYK’ya şikayet etmişlerdi. Şikayet dilekçesinde, savcıların tedbir kararları ve gözaltı gibi işlemlerde hukuka aykırı hareket ettikleri iddia edilmişti. Bu şikayet üzerine HSYK, iki başmüfettiş görevlendirmişti.
 
hürriyet