Kayseri"de bir kişi donarak öldü. Gelibolu"nun İç Liman bölgesinde denizin üzerinde buz parçaları oluştu. Edirne"de ise Tunca Nehri"nin kıyı bölümü dondu Türkiye"nin büyük bölümü kar yağışı, soğuk ve fırtınayla mücadele ediyor. Kayseri"de bir kişi donarak ölürken, Gelibolu"nun İç Liman bölgesinde soğuk nedeniyle denizin üzerinde buz parçaları oluştu. Antalya"da ise ağaçlar çiçek açtı.

ERZURUM: Tekman ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Düzyurt köyüne doğum yapmak üzere olan Nazire Yıldırım"ı almaya giden ve köye 2 kilometre kala kara saplanarak yolda mahsur kalan ambulans, 2 saat süren yol açma çalışmalarının ardından kurtarıldı. 112 Acil Servis ekibi, köyde doğum yapan Yıldırım ve bebeğini alarak Tekman Devlet Hastanesi"ne götürdü.

KONYA: Ermenek ilçesinde doğum sancıları başlayan Hatice Keskin"in (27) bulunduğu otomobil, kar ve tipi nedeniyle 1.5 saat yolda mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla kurtarılıp hastaneye yetiştirilen kadın, ikiz bebek dünyaya getirdi.

ÇANAKKALE: Gelibolu"da, Atatürk Meydanı"nda bulunan ve balıkçıların teknelerini bağladığı İç Liman bölgesinde soğuk hava nedeniyle denizin üzerinde buz parçaları oluştu. Şehir içindeki yollarda da buzlanma meydana geldi. İki gün boyunca yapılamayan feribot seferleri ise yeniden başladı.

EDİRNE: Hava sıcaklığının gece eksi 9 dereceye kadar düşmesi nedeniyle Tunca Nehri"nin kıyı bölümü dondu. Çok sayıda kişi buz tutan yollarda kayarak düştü. Belediye de 50 kişilik buz kırma timi kurdu. Caddelerde oluşan buzlar kırılarak kamyonlarla taşındı. Edirne"de en düşük hava sıcaklığının eksi 17 derece dolayında olması bekleniyor.

KOCAELİ: Olumsuz hava koşulları nedeniyle, Kocaeli Üniversitesi"nde bugün ve yarın yapılacak final sınavları, 3-4 Şubat tarihlerine ertelendi.

BOLU: D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde, kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 30 metreye kadar düştü. Hava sıcaklığının gece eksi 15 dereceye kadar düşmesi nedeniyle doğa harikası Gölcük"te göl yeniden buz tuttu. Karla kaplı çam ormanları beyaza bürünen gölle bütünleşince muhteşem manzaralar ortaya çıktı.

KAYSERİ: Akkışla"da kaybolan Mehmet Akşit (78), ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Cıncıklıdere mevkiinde, dere kenarında ölü olarak bulundu. Erciyes kayak merkezinde ise kar kalınlığı 112 santimetreye ulaştı.

SİVAS: Kar yağışı nedeniyle 121 köy yolu ulaşıma kapandı.

İZMİR: İzmir"de polis, sokaklarda kaldığı belirlenen kişileri, karakollara getirerek geceyi sıcak bir mekânda geçirmelerini sağladı.


İSTANBUL'DA SICAKLIK -8'E KADAR DÜŞECEK
Kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarında, 3 bin 475 personel ile 770 aracın sabaha kadar ana arterler, meydanlar, E-5 ve TEM bağlantı yollarında görev yaptığı, ekiplerin 22.00-07.00 saatleri arasında yollara 4 bin 120 ton tuz, 61 ton solüsyon kullandığı açıklandı.

Kentteki kar yağışının bugün akşam saatlerine kadar devam edeceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, perşembe gününe kadar yollardaki buzlanmaya dikkat edilmesini istedi.

Topbaş, “Perşembe"ye kadar ciddi bir buzlanma olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın da -8"e kadar düşeceği belirtiliyor. Özellikle sürücülerin viyadük ve köprüler başta olmak üzere araç kullanırken dikkat etmesi gerekiyor. Kar lastiği kullanan araçlara müdahale edilmeyecek. Bizim tavsiyemiz zincir yerine, kar lastiğinin edinilmesidir” dedi./milliyet