Deniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basının, önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla demokrasinin temel ve kaçınılmaz unsurlarından biri olduğunu ifade etti.
Demokratik ülkelerde medyanın olmazsa olmaz bir nitelikte olduğunu vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:
''Demokrasinin ve insan haklarının gelişmesinde de basının çok büyük rolü vardır. Gazetecilik mesleği halkı aydınlatma, haberdar etme, toplum yararına hizmet etme ve kamu yararı taşıyan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşma amacı taşır. Bunun dışındakiler, bu meslekle bağdaşamaz. Gazeteciler, aradan geçen bunca zamana karşın bugün de ciddi sıkıntılar içinde mesleklerinin gereğini layıkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır. Basın halkla bir köprü görevini görmektedir. Basının eleştiri ve önerileri önemsenmelidir. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazeteciler, daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir.''
Deniz, yerel basın kuruluşları ve çalışanlarının önemine de işaret ederek, ''Bir ilin, ülkenin kalkınmasına, sorunların tespitine ve çözümüne olanak sağlayan bu eserleri hayata geçiren tüm basın emekçilerinin bugünü kutluyorum. Çekilen maddi sıkıntılara göğüs germesini bilen yerel basınımızı, zor şartlara görevini yerine getirdikleri için alkışlamak gerekir. Bu alkışı ayrıca yerel basını destekleyen herkesim hak etmektedir. Bu vesileyle başta Aydın il genelinde görev yapan değerli gazetecilerimizin bu günü kutluyorum'' ifadelerini kullandı.