Emekli SAT komandosu Namık Ekin, 15- 19 Ekim tarihleri arasında yapılan Uluslararası 9'uncu Ölüdeniz Hava Oyunları sırasında, profesyonel bir yamaç paraşütçüsünün yardımıyla gökyüzünde 600 metrekarelik bir Türk bayrağını açmayı planladı. Bunun için Ölüdeniz'e gelen ve 1 gününü uygun rüzgarı yakalamak için Babadağ'da geçiren Ekin, hava koşulları elvermediği için hayalini gerçekleştiremedi.

Bunun üzerine Ekin, meslektaşları Erkul Bakıroğlu ve Hasan Cansız ile Melisa Yıldırım ve Nursel Bakıroğlu, boyutları İstanbul'daki bir notere onaylatılan dev Türk bayrağını deniz altında açmaya karar verdi. 600 metrekarelik 65 kilo ağırlığındaki bayrağı Belceğiz Plajı'na getiren ekip, turistlerin de yardımıyla sahile yayıp katladı. Yine turistlerin yardımıyla tekneye taşınan bayrak, denizin derinliğinin 40 metreyi bulduğu noktaya götürüldü. Deniz altında en büyük bayrağı açma rekorunun, 520 metrekarelik bir bayrağı açan Amerikalı gruba ait olduğunu belirten Namık Ekin, kendisinin ise 600 metrekarelik bayrağı sadece 1 arkadaşının yardımıyla açacağını açıkladı.

Ekin ve emekli SAT komandosu Erkul Bakıroğlu, dev bayrağı deniz altında 6 saat süren bir çabanın ardından açtı. Turistler rekor denemesini anı olarak saklamak için görüntülerken, Ekin'in arkadaşları ise Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmak için kaydetti.

Ekin, bayrağı gökyüzünde açma denemesini ise 29 Ekim'de Ölüdeniz'deki yamaç paraşütü parkuru Babadağ'dan gerçekleştireceğini söyledi.