Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Aydın"da tüketici şikayetlerinin incelenmesi ve denetim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Haluk Uysal Müdürlük olarak 9 ay boyunca yaptıkları tüketici sorunları ve denetim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Müdürlüklerine intikal eden tüketici şikayetlerin incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırıldığını ifade eden Aydın Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Haluk Uysal “Merkezleri diğer İller ve İlçelerde bulunan firmalarla ilgili şikayetler bağlı bulundukları İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek ilgili tüketici sorunlarının hakem heyetlerince sonuçlandırılması sağlanmaktadır. Bu ay içinde Aydın İl Müdürlüğümüze intikal eden tüketici şikayeti sayısı 34 adettir. Şikayetlerin tamamıda ayıplı mal ve hizmet şikayetleridir” dedi.
Aydın İl Merkez ve İlçelerinde yapılan denetim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Haluk Uysal “2008 yılı başından beri 4 LPG tüp bayiinde 131 adet LPG tüpü ile 8 mamul zorunlu standartlar yönünden denetlendi. Ayrıca tüketici haklarının korunması hakkındaki kanun gereğince 8 firmada 147 ürün denetlendi. Ölçü ayar memurluğunca 482 adet tartı aletinin ilk ve periyodik muayenesi yapıldı. Bu ay içinde 232 adet su ve elektrik sayacının muayenesi yapılarak 136 adedinin doğru, 96 adedinin bozuk olduğu saptanmıştır. Denetimlerimiz esnasında 21 iş yerinde 96 ölçüm aleti ansızın muayeneye tabi tutuldu. Bu ay içerisinde muayene ve ceza olarak bin 480 YTL 34 Ykr tahsil edilerek Sanayi ve Ticaret Bakanlığının "Ölçü ve Ayar Hizmetleri Fonu" hesabına yatırıldı” ifadelerine yer verdi.