Türkiye genelinde olduğu gibi Didim"de de kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı 4207 Sayılı Sigara Denetim ve Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrollü kanunu kapsamında görev yapan denetim ekiplerinin yaptıkları çalışmalar ve karşılaştıkları sorunlar İlçe Kaymakamı Ali Katırcı"nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda ele alındı.
Didim, Akbük, Akyeniköy belediyesinden görevli zabıtalar, İlçe Sağlık Grup Başkanlığından görevliler, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden görevli personeller bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundular. İlçemizde görev yapacak denetim iplerinin 18 kişiden oluştuğu ve 9 gruba ayrılarak çalışmalar yürüteceği belirtti.
Değerlendirmede işletmelerin yüzde 70-75 civarındakinin yasağı uyduğu öğrenilirken, denetimlerin özellikle Altınkum Yalı Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Yeni Mahalle üzerinde sıklaştırılması ve diğer yerlerinde belirlenen ekiplerce denetlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca Sigara İçme Yasağını belirten logoların her işletmede asılması konusunda titiz davranılması ve yaptırımların uygulanması konusu da değerlendirilirken, Ayrıca Didim Belediyesince yapılan anons ve basın aracılığıyla bu konunun işletmelere duyurulması konusu ele alındı. Ayrıca ele alınan konularla ilgili İlçe Kaymakamlığına da bilgi verilmesi kararlaştırıldı.
Toplantının ardından Sigara kontrol denetim ekibindeki Kurum ve Kuruluşların temsilcileri Didim Kaymakamı Ali Katırcı"yı makamında ziyaret ederek çalışmalar konusunda bilgilendirdi. Ziyarette uyarıcı afiş çalışmasının eksikliği dile getirilirken, bu konuda çalışma yapılması gerektiği anlatıldı. Ayrıca çalışma gruplarının denetleme yapacağı yerler konusunda bilgiler verildi.