AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, Kürt meselesinin halli için ortaya konulan demokratik açılımın yeni olmadığını, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'in başbakan olmasıyla birlikte başladığını söyledi. Milletvekili Dağı, demokratik açılımın sadece bir bölgeyi değil, tüm Türkiye'yi kapsayacak ve olumlu sonuçlar doğuracak bir süreç olduğunu kaydederek, "Ben DTP'den daha çok bütün kesimlerin bu konuda sorumluluk alması, inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum." dedi.
Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneği (HASSİAD), Elmadağ Belediyesi Hizmet Binası Salonu'nda sanayicilere iftar yemeği verdi. İftara AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Dağı, Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Elmadağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Demir'in yanı sıra, daire amirleri, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda sanayici işadamı katıldı.

Kürt meselesinin çözümü konusunda başlatılan demokratik açılımın yeni olmadığını, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'in başbakan olmasıyla birlikte bu sürecin Türkiye'de başladığını belirten Dağı, 'Öncelikle bu bir demokratik açılım ve demokratik açılım Türkiye'de yeni başlamış bir şeydir. Yani ta Özal'dan beri başlamış olan Türkiye'nin dışa açılmasıyla, büyümesiyle, dıştaki rekabete uyum sağlamasıyla gelişen bir süreç.' diye konuştu.

Demokratik açılımın sadece bir bölgeyi kapsadığının düşünülmesinin yanlış olacağını söyleyen Dağı, 'Türkiye'nin Avrupa Birliği ile yaptığı müzakerenin bir parçası. Dolayısıyla açılımı sadece bir etnik grup ya da belli bir bölge, şehir gibi algılamamamız lazım. Açılım, tüm Türkiye'yi kapsayan, sonuçları itibariyle de tüm Türkiye'ye olumlu yansıyacak bir süreç. O yüzden hepimizin bu açılımda sorumluluk almamız gerektiğini düşünüyorum.' yorumunda bulundu.

Bu süreçte sadece DTP'nin değil bütün kesimlerin katkısını beklediklerini kaydeden Dağı, şöyle konuştu: 'Ben DTP'den daha çok bütün kesimlerin bu konuda sorumluluk alması, inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda tabiî ki DTP de sorumluluk almalı, çözüm üretmeli ama bu sadece onlara bırakılacak tek bir gruba, partiye bırakılacak iş değil. Bu Türkiye'nin bir sorunu."

İftar yemeğinde Elmadağ ve Hasanoğlanlı işadamlarına seslenen Dağı, Elmadağ'da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Ülke kalkınmasına katkıda bulunan işadamlarının sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini belirtti. / cihan