15 Temmuz tarihinden beri süren ve her gün yüzlerce kişinin darbeye karşı demokrasi nöbeti tuttuğu Aydın Kent Meydanı'ndaki toplanmalara sivil toplum örgütleri ve odalar da destek vermeye başladı. 
Kent meydanında oluşturulan platformun önünde toplanan yüzlerce kişiye demokrasi nöbetine gelen sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda başkanları hitap ediyor.

Dün geceki demokrasi nöbetine katılan Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, operasyonu ve kanlı girişimi lanetlediğini belirterek Aydınlılara hitaben yaptığı konuşmada, "15 Temmuz ülkemiz için kara bir gece olmak üzereyken ülkemizin güzel insanları, vatansever insanlar ve ordumuzun ve polisimizin sayesinde o darbe teşebbüsü ile kara gece olması beklenen gece aydınlık bir güne çevrildi. 15 Temmuz bundan sonra bir demokrasi bayramı olacak. Burada sizlerin yaptığı kutlu demokrasi nöbeti tarihe altın sayfalarla yazılacak. Tabi bu kalkışma esnasında bu hainler Meclisimizi bombaladılar. Askerimizi polisimizi ve sivil vatandaşlarımızı şehit ettiler. Ben şehitlerimize rahmet yaralılara bassağlığı diliyorum. Demokrasi kolay kazanılmıyor. Bizler de bundan sonraki süreçte elimizden gelen desteği vereceğimize tahüt ediyoruz. Bu hain operasyonu ve kanlı girişimi lanetliyorum" dedi.