Başbakan Erdoğan, Şile Terminal Meydanındaki yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Şile'ye her zaman büyük önem verdiklerini belirterek, Şile'nin güzel insanları başını iki elinin arasına alıp düşünmelidir. 10-20-30 yıl önce nasıl bir Şile vardı? Nasıl bir Üsküdar-Şile bağlantısı vardı? Bugün nasıl bir Şile, Üsküdar'dan Şile'ye bağlantı var? diye konuştu.

Sadece bunun bir muhasebesi, değerlendirmesi yapıldığı zaman nereden nereye gelindiğinin gayet iyi görüleceğini dile getiren Erdoğan, çok geriye gitmeye gerek olmadığını, siyasi yaşamında Şile'ye çok gidip geldiğini, o günlerle bugünü değerlendirdiğinde bir kez daha hamd ettiğini söyledi.

Erdoğan, Şile'den Üsküdar'a giderken yolların nasıl çileli olduğunu, nasıl kazalar meydana geldiğini, neler çekildiğini bildiğini kaydederek, Buradan Üsküdar'a gitmek herhalde şehirler arası yolculuk gibiydi. Şimdi o, tarihe karıştı. Şimdi Üsküdar'dan Şile'ye 45 dakikada ulaşmak mümkün hale geldi dedi.

Başbakan Erdoğan, Şile'nin 3-4 ay kullanılan bir yer olmaktan çıkarıldığını, 4 mevsim yaşanılır hale geldiğini belirterek, 2004 yerel seçimleri öncesinde İstanbul genelinde dile getirdikleri "Birlikte başaracağız, kazanacağız" sloganını anımsattı ve aradan geçen 5 yılda bu sözün arkasında durduklarını somut olarak gösterdiklerini bildirdi. Şile uzak, nüfusu diğer ilçelerden az demediklerini anlatan Erdoğan, Şile'ye de Beyoğlu'na, Üsküdar'a, Fatih'e, Eyüp'e ne yaptılarsa onu yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Erdoğan, Şile'yi yeni yasayla Büyükşehir Belediyesi sınırları içine aldıklarını anımsatarak, Büyükşehir Belediyesinin bunun ardından yatırımlara başladığını, Şile'nin 5 yıl içinde tarihinde hiç görmediği hizmetleri kazandığını, merkezi yönetimle de ilçenin bugüne kadar görmediği yatırımları gördüğünü ifade etti.

ŞİLE'YE YATIRIMLAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece duble yolun bunları ispat etmeye yeteceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün yine Şile'ye dolu dolu geldik. Tek tek açılış yapmıyoruz. Birileri de bir yerdeki herhangi bir ufak tefek açılışı yapmaya giderek, onunla tatmin oluyorlar. Bizi onlar tatmin etmiyor. Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracaksak, bu makası daraltacaksak her alanda çok şey yapmamız gerekiyor."

Bugün İstanbul Büyükşehir ve Şile belediyelerinin yaptığı yatırımların açılışların gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, yapılan yatırımları tek tek saymaya vaktinin yetmeyeceğini, yatırımlar arasında bulunan Kömürcüoba Geri Kazanım Açık Kompost Tesisinin çok önemli olduğunu, Kömürcüoba Depo Gazından Enerji Üretim Tesisi ve Kömürcüoba Katı Atık Düzenleme Depolama sahalarını da hizmete açacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, bunları modern belediyeciliğin gereği olarak gerçekleştirdiklerini, bugünden itibaren doğal gazın sadece Şile'ye değil Ağva'ya da uzanmış olacağını bildirdi. Şile'ye yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Son 6 yılda Şile'ye yapılan yatırımların toplam tutarı 217 milyon YTL. AK Parti öncesi bunun kaçta kaçı 79 senede yapıldı. Onun için alnımız ak, yüreğimiz pak, durmak yok yola devam. Bunlar oluyor da, acaba bizden öncekiler ne yaptı? Siz söyleyin. Bizden öncekiler bol bol laf üretti. Hem borçlandılar, bu borçları da nasıl olsa gidiyoruz diye sonrakilere bıraktılar. Aynen bizde olduğu gibi. Fakat biz yılmadık."

Erdoğan, 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediyesini devasa bir borç yüküyle aldıklarını, hem borç ödediklerini, hem yatırım yaptıklarını ifade ederek, devleti de aynen böyle devraldıklarını hem borç ödediklerini hem de Türkiye genelinde devasa yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

DUBLE YOLU AŞACAĞIZ

Yolsuzluklar devam etseydi Şile-Ümraniye yolunun devam etmeyeceğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet tarihi boyunca 600 kilometre duble yol yapıldı. Biz 5 senede 9 bin kilometre duble yol ilave ettik. Farkımız bu. Hedef 15 bin kilometre duble yol. Duble yolu aşacağız. Yeni anlayışımızda şu var, Ulaştırma Bakanına talimat verdim Hazineye ait arazinin olduğu yerde 3 gidiş, 3 geliş yapacağız. Artık 2 gidiş 2 geliş bize yetmiyor. Çünkü trafiğe giren araç sayısı artıyor. Yarın bu yollar bize cevap vermeyecek. Bizim ufkumuz çok geniş. Çok uzun mesafeye bakacağız. Menderes Vatan Caddesini yaptığında, Menderes için diyorlardı ki, Bu kadar geniş yola ne gerek var. Buraya uçak mı indireceksin? Şimdi Vatan Caddesi ihtiyaca cevap vermiyor. Demek ki Menderes'in ufku vardı, ama diğerlerinin ufku yoktu. Onlar maalesef iki tarafı kapalı gözlüklerle bakıyorlardı. O gözlüklerle kim, nereye bakar, bilirsiniz. Şimdi biz diyoruz ki, taş üzerine taş koyanın başımız gözümüz üstünde yeri var ve hızla bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz."
AA