Askerliğinin kalan bölümünü yapacağı Tokat'ta Jandarma Komutanlığı'na izin süresinin bitimi olan sabah 04.30'da gelmeyen DTP Eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, saat 18.40'ta sivil bir araçla gelerek birliğine teslim oldu.


Sahte raporlar ile askerden kaçtığı belirlendikten sonra yakalanarak mahkeye çıkarılan ve askerlik yapmasına elverişli olduğu belirtilerek Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimini gören Demirtaş, yemin töreninin ardından dağıtım iznine ayrılmıştı.

Usta birliği Tokat Jandarma Komutanlığı olarak belirlenen Demirtaş'ın izin süresinin bu sabah 04.30'da dolmasına karşın birliğine teslim olmaması hareketli saatler yaşanmasına neden oldu. Yeniden askerden kaçtığı düşünelen Nurettin Demirtaş, içerisinde kendi dışında 3 kişi bulunan 06 BM 6890 sivil plakalı siyah bir otomobil ile İl Jandarma Komutanlığı nizamiyesine geldi. Araçla içeri girmek isteyen Demirtaş ve yanındakilere izin verilmedi.

Demirtaş'ın aracının bagajında bulunan eşyaları yanındakiler tarafından taşındı. Nizamiyeye yürüyerek giriş yapan Nurettin Demirtaş her hangi bir açıklamada bulunmadı. Demirtaş'ın kayıt işleminin yapılmasının ardından Artova İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderileceği, ancak ne zaman sevkinin yapılacağının henüz netleşmediği öğrenildi. Bu arada normal izin süresini 18 saat aşan Nurettin Demirtaş hakkında izin tecavüzü nedeniyle yasal işlem yapılacağı bildirildi.
dha