BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dün bir grup gazeteciyle sohbetinde CHP’nin Kürt sorununun çözümü için ortaya attığı önerileri ve süreci değerlendirdi. Demirtaş, özetle şunları söyledi:

- Savaş, şiddet dışı tüm çözüm yöntemi arayışları saygındır. Başarılı olur mu olmaz mı bilmem; ama bunu tartışıp mahkûm etmeden önce “Kan dökülmeden sorun çözmek istiyoruz” söylemi bile tek başına değerlidir. Çatışmaların durmasını temenni ediyorum ama çok ihtimal vermiyorum. Çatışmaları durduracak bu görüşmeler değil hükümetin tavrıdır. Bu tür şeyler, çatışmalar dursun diye yapılıyor. Sırf dostlar alışverişte görsün diye girmeyiz. Girersek sonuç almak isteriz.

- Bu sorun sadece AKP ve CHP’nin çözeceği bir mesele değil. Muhalefet diyalog ve müzakere yöntemleri konusunda uzlaşırsa, AKP’yi zorlamak mümkündür. Bu işi AKP’nin kabulüne endekslememek lazım. AKP kabul etmezse savaşa devam mı edecek, bunu izleyecek miyiz? AKP kabul etmiyorsa bile bizler bunun muhalefetini parlamento içinde ve dışında hep birlikte yürütebilmeliyiz.