Demirtaş, "Bunu söyleyen bir bakandır ve KCK tutuklamalarının hükümet tarafından planlanıp yürütüldüğünün en net itirafıdır. Bakanlar kurulu hakında da yargıya açıkça müdahalede bulundukları için soruşturma açılmalıdır" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın bugün katıldığı bir televizyon programında sınır ötesi ve KCK operasyonları hakkındaki konuşmalarını sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan değerlendiren BDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş, KCK tutuklamalarının Hükümet tarafından phlanlanıp yürütüldüğünün itiraf edildiğini savundu.

‘KCK TUTUKLAMALARININ HÜKÜMET TARAFINDAN PLANLANDIĞININ İTİRAFI’
Demirtaş, "Beşir Atalay, ’Sınır ötesi operasyonlar, KCK operasyonları, hepsi koordinasyon içinde tartışılmış, planlanmış ve yürütülmektedir’ dedi. Bunu söyleyen bir bakandır ve KCK tutuklamalarının hükümet tarafından planlanıp yürütüldüğünün en net itirafıdır. Şimdi bu beyanlar üzerine HSYK üyelerinin KCK savcı ve hakimleri hakkında derhal soruşturma başlatması ve tamamına dosyalardan el çektirmesi gerekir. Bakanlar kurulu hakında da yargıya açıkça müdahalede bulundukları için soruşturma açılmalıdır. KCK sanıkları da bu itiraftan sonra artık serbest kalmaladır" dedi.

Demirtaş, "Ancak, bunların hiçbirini yapmaya cesaret edecek tek bir savcı ve hakim bulumazsınız bu ülkede. Konu ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde Meclis araştırması isteyeceğiz. AKP’nin bu itirafı tarihe bir not ve kara leke olarak düşmüştür" diye görüşünü belirtti.(dha)