Demirören yeni televizyon için Time Warner ile pazarlık masasında...

Milliyet ve Vatan gazetesini alarak medyaya hızlı bir giriş yapan Demirören Holding, 31 Mayıs’ta sektördeki yatırımlarını büyütme ve çeşitlendirme stratejisi doğrultusunda bir televizyon kanalı ile radyo istasyonları kurma kararı aldığını kamuoyuna açıkladı.
 
Görsel ve işitsel medya sektöründeki yeni yatırımların kuruluş ve koordinasyonu görevini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski basın danışmanı Akif Beki’nin yürüteceği duyuruldu.
 
TNT için görüşüyor
 
Medya ve eğlence alanında faaliyet gösteren Time Warner’ın televizyon kuruluşu Turner Broadcasting System, 14 Haziran 2012′de yaptığı açıklamada TNT Türkiye kanalına ilişkin iş faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu.
 
Ekonomiservisi.com’un edindiği bilgiye göre, Turner’ın TNT Türkiye’nin yayın faaliyetini sonlandırma kararı almasının ardından Demirören Holding, kanalın karasal yayın frekanslarını satın almak için kolları sıvadı. Yeni kuralacak televizyonun kablo, uydu ve dijital platformların yanı sıra karasal yayında da olmasını isteyen Demirörenler, Time Warner ile pazarlık masasına oturdu.
 
Demirören Holding’in Eylül ayına kadar yayın hayatını sonlandırması beklenen TNT’nin teknik alt yapısı ve kadrosu için de Time Warner ile görüştüğü öğrenildi. Eğer iki grup anlaşırsa, Demirören’in TNT’ye yeni bir isim vererek yola devam edeceği belirtiliyor. TNT Türkiye, ulusal yayının yanı sıra D-Smart, Digiturk, kablo ve uydudan yayın yapıyor.

Ekonomiservisi.com