BEŞİKTAŞ"ın eski kaptanlarından Samet Aybaba, açtı ağzını yumdu gözünü. Futbol Extra Dergisi"ne röportaj veren Aybaba, Beşiktaş camiasında bomba etkisi yaratacak açıklamalar yaptı. İşte Aybaba"nın şok eden sözledi: “Ertuğrul Sağlam sezon sonuna kadar takımın başında kalamayacak. Beşiktaş camiasının bu düşünce yapısıyla Sağlam"ın kalması çok zor. Bakalım devreyi çıkartır mı? İnşallah! Beşiktaş iyi yönetilmiyor. Daha kötüsü, iyiye doğru da gitmiyor

"HEDEFİMDE YOKLAR"

ÖNCEKİ sezon Ankaraspor"u çalıştırırken, Beşiktaş ile yapacağımız maç öncesi siyah-beyazlı yöneticiler benimle anlaştı. Sonra son rötuşlar yapılmak üzere sözleştik. Biraraya gelip işi resmiyete dökecektik. Ama aramadılar. Aradan zaman geçti. Kenan Öner beni arayıp "Başkan seni Antalya"ya bekliyor" deyince, ben de sordum, "Anlaşma imzalamak için mi, yoksa görüşmek için mi?" diye. "Görüşmek için" deyince "Gitmek istemiyorum" yanıtını verdim. Israrla "Beşiktaş başkanı arıyor" dediler. Ben de "O Beşiktaş başkanı olabilir ama ben de bu kulübün tarihindeki en önemli 3 kaptandan biriyim" dedim. Celal Kolot, Kenan Öner ve Ertunç Soğancıoğlu gibi üç önemli yönetici geldi, saatlerce konuştuk. Hâlâ benimle 3-4 kişiyi aynı kefeye koyuyorsa, zaten çalışmam. Bana "Gel Sametçiğim at imzayı" demeliydi. Hocalık için adımın geçmesine karşın, lobim yok. Artık Beşiktaş"ta çalışmak gibi hedefim de kalmadı.

"ŞORTLA GEZİYORLARDI"

ZAMAN zaman gazetelerde okuyorum "Çarşı Samet"e karşı" diye. Beşiktaş"ta Çarşı veya bir başkasının bana neden karşı olduğu önemli. Bakıyorum hiçbir şey yok. Çarşı Grubu"ndaki şu nesil benim Beşiktaş"ta oynadığım dönemde kısa pantolonla geziyordu. Başkan da öyle geziyordu. İyi hatırlıyorum, 1982"de şampiyon olduğumuzda şampiyonluk yemeği Erdoğan Demirören"in villasında olmuştu. Yıldırım Demirören de evdeydi. Oradan hatırlıyorum, küçük bir çocuktu Yıldırım.”