Eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol'un, oyuncu Gamze Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya, Yargıtayın bozma kararı çerçevesinde Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden başlandı.
Eski sevgilisi oyuncu Gamze Özçelik'e, 1 Temmuz 2004'te tecavüz ettiği iddiasıyla 11 Kasım 2005'te tutuklanan ve 9 aylık tutukluk sürecinin ardından 7 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talebiyle ''rıza dışı cinsel münasebette bulunmak'' suçlamasıyla yargılandığı Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 25 Aralık 2006'da 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol'la ilgili yargılama yeniden başladı.

Duruşmaya, sanık Gökhan Demirkol ile mağdure Gamze Özçelik katılmadı.

Duruşmada sanık avukatları Ömer Yeşilyurt ile Rıdvan Yıldız, Gamze Özçelik'in avukatları Fatih Volkan ve Makbule Tanış hazır bulundu. Duruşmayı, Demirkol'un annesi Tülay ve babası Ali Rıza Demirkol da izledi.

Avukatları, sanık Gökhan Demirkol'un hastalığı nedeniyle yedi günlük yatak istirahati bulunduğuna yönelik raporu, duruşmaya katılmama mazereti olarak mahkeme heyetine verdi.

Mahkeme heyeti, ilk olarak tarafların avukatlarından Yargıtayın bozma ilamına ilişkin görüşlerini alırken, Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan, Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinin bozma kararına uyması ve yargılamanın bozma ilamı doğrultusunda yapılarak, dava dosyasının adli tıp kurumuna sevk edilmesini talep etti.

Sanık avukatı Rıdvan Yıldız da bozma kararında Gamze Özçelik'te saptanan ''ağır nöroz bozukluğu''nun olayın basına yansımasından sonra meydana gelmiş olabileceğinin belirtildiğini dile getirerek, olayın basın yoluyla duyurulması ve konunun bu şekilde değerlendirilmesinin bu davayla ilgisi olmayacağını savundu.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Piroğlu da, mahkemenin Yargıtayın bozma kararı çerçevesinde işlem yapması talebini dile getirdi.

Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Balaban, heyet üyeleriyle yaptığı değerlendirmenin ardından verdiği ara kararda, sanık Gökhan Demirkol'un bir sonraki duruşmada hazır bulunması gerektiğine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Ömer Faruk Balaban, tevsi tahkikat (soruşturmanın genişletilmesi) ve yurt dışına çıkış yasağına ilişkin tarafların taleplerinin de önümüzdeki celselerde değerlendirileceğini belirtti. Mahkeme, Gökhan Demirkol'un katılması zorunlu olan duruşmayı Eylül ayına erteledi.