Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ile birlikte yeni bir dönemin başladığı daha ilk İnsan Hakları Kurulu toplantısında kendini gösterdi. Bugüne kadar basın mensuplarının davet edilmediği İnsan Hakları Kurulu toplantısına ilk kez basın mensupları davet edildi, toplantıda alınan kararların basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşılması kararı alındı.
Söke İlçe Kaymakamı olarak yaklaşık bir aydır ilçede görev yapan İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke"de ilk ilçe İnsan Hakları Kurulu toplantısına katıldı. Kaymakam İsmail Demirhan Başkanlığında gerçekleşen Söke İlçe İnsan Hakları Kurulu toplantısı sonrasında alınan kararlar ile ilgili yazılı açıklama yayınlandı.
Yapılan toplantıda Söke İlçe İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı"nın her ayın ilk pazartesi toplanması, alınan kararların basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulması kararı alındı. Ayrıca ilçede basın kuruluşları ile ortak yapılacak çalışmalar ile günlük yayın yapan yazılı ve görsel basın kuruluşlarının yayın organlarında oluşturacakları İnsan Hakları köşesinde halkı bilinçlendirmeye yönelik yayınların yapılmasına karar verildi. Ayrıca Kurul tarafında oluşturulacak komisyon ilçe emniyet müdürlüğü ile birlikte ilçe okullarında eğitim çalışmaları yapacak.