Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, turizmin Türkiye için son zamanlarda yaşanan büyük gelişmelerle birlikte çok önemli bir gelir kaynağı olduğunu bildirdi. 
     Demirezer, 15-22 Nisan günlerinde kutlanan ''Turizm Haftası'' nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, turizmin ekonomik kalkınmayı sağlamasının yanında, ülkeler arası sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde çok önemli bir araç olduğunu belirtti. 
     Turizmin sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada en hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerden biri haline geldiğini ifade eden Demirezer, Türkiye'nin dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olduğunu kaydetti. 
     Demirezer, şunları dile getirdi: 
     ''Uluslararası kültürel ve toplumsal iletişimi sağlayarak, bütünleştirici etkisi ile evrensel anlamda barışın sağlanmasında da önemli bir araç olan turizm, ülkemiz için son zamanlarda yaşanan büyük gelişmelerle birlikte çok önemli bir gelir kaynağı olmuştur. Dört mevsimin bütün güzelliklerini yaşadığımız ülkemiz, bu doğal güzelliklerin yanında sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginleriyle, dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri durumundadır. Uluslararası turizm alanında edindiğimiz bu yerin sağlamlaştırılması ve daha ileriye götürülebilmesi için her kesime önemli görevler düşmektedir. Belirlenen hedefler doğrultusunda potansiyellerimizi değerlendirip, hep birlikte zenginliklerimizi koruyarak, en iyi şekilde tanıtmak için büyük çaba göstermeliyiz.'' 
     (MUZ-SD-SY-HY)