İçişleri Bakanlığı'nın 27.07.2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararnamesi ile Samsun'un Canik ilçesinde kaymakam olarak görev yapmaktayken, Söke'ye ilçe kaymakamı olarak atanan Mehmet Demirezer, Söke'deki mesaisine başladı.
Söke'de göreve başlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Söke'nin yeni Kaymakamı Mehmet Demirezer, "Söke, Türkiye'nin şirin kentlerinden biri. Bundan böyle Söke ve Sökeliler için elimizden gelen gayeti göstererek çalışmalar yapacağız" dedi.
1955 doğumlu, bir çocuk babası olan Demirezer, 2001 yılında Gönen Kaymakamlığı döneminde Vali Hüseyin Öğütçen başarı ödülünü kazandı.
Söke'nin yeni Kaymakamı Mehmet Demirezer'in özgeçmişi şöyle: Kastamonu ilinin Bozkurt ilçesinde 1955 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu burada, liseyi İstanbul'da bitirip 1974 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. 1978 yılında fakülteden mezun olduktan sonra girdiği Maliye Memurluğu sınavını kazanarak Bolu ilinde göreve başladı. Sırasıyla Alaca ve Sarıcakaya ilçelerinde kaymakam vekilliği, Seyitgazi, Silopi, Sürmene, Silvan, Sapanca, Bulancak, Gönen, Şişli ilçelerinde kaymakamlık
yaptı. Eylül 2008'den itibaren de Canik kaymakamı olarak görev yaptı. 1987 yılında inceleme-araştırma göreviyle bir yıllığına Belçika'ya gönderildi. Belçika'dan dönüşünde Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın bursunu kazanarak Paris'teki Ulusal İdare Okulu'na (ENA) giderek 18 ay eğitim gördü ve diploma aldı. Fransa'dan döndükten sonra ünlü Fransız Bilim ve Düşünce Adamı Dr. Gustave Le Bon'un 6 kitabını dilimize çevirerek yayınladı. Bunlar: -Dün ve Yarın, Zamanımızın Belirsizlikleri, Günümüzün Özlü Sözleri,
Milletlerin Yücelişinin Psikolojik Yasaları, I. Dünya Savaşı'ndan Alınacak Psikolojik Dersler, Sosyalizmin Psikolojisi.