CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendisinin SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili açıkladığı belgeye ilişkin olarak, “Dürüst ve ahlaklı adamsa o olayın tamamını açıklar. Olay iki sayfa, birinci sayfasını niye açıklamıyor, niye gizliyor? Birinci sayfayı açıkladığı zaman yalanı ortaya çıkacak” dedi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a Kırşehir’de şu sözlerle meydan okudu: “Devletin arşivleri senin elinde valiler, müşteşarlar, genel müdürler, istihbarat örgütleri senin elinde. Arzu ettiğin TV kanalında arzu ettiğin gazetecilerle karşıma çık. Beraber konuşalım. Olur ya Süleyman Demirel’in dediği gibi fikir fukarası olabilir, sen kendini yetersiz görüyorsan güvendiğin adamları al gel,  ben tek başıma çıkacağım karşına. Erdoğan karşıma çıkabilir mi? Çıkamaz. Çıkması için kul hakkı yemeyecek, geçmişi temiz olacak, mangal gibi yürek olacak. Erdoğan’ın kimyasını bozdum, ezberini bozdum. Şifresini de çözeceğim onun.”
Kılıçdaroğlu,  Kayseri’nin bazı ilçelerine giderken parti otobüsünde gazetecilerin  sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın, kendisinin SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili olarak açıkladığı belgeyle ilgili soru üzerine Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Dürüst ve ahlaklı adamsa o olayın tamamını açıklar. Bu olay iki sayfa,birinci sayfasını niye açıklamıyor, niye gizliyor? Birinci sayfayı açıkladığı zaman yalanı ortaya çıkacak. Kendisini davet ediyorum. O kadar ağır konuşuyorum diyordu ya. Birinci sayfasını açıklarsın, benden de yanıtını alırsın. Ondan bir yanıt bekliyorum. O belgenin birinci sayfasını açıklarsa, ÖSYM’de yapılan görüşmeler orada var. (Bizim sınav yapacak takvimimiz uygun değil) diye yazışmalar var. Onların bütün ayrıntıları vardır, ama başbakan bunu açıklayamıyor, açıklayamaz da. Açıklasın onunla hesaplaşacağız.”
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “65 bin kişilik SSK’da bir şube müdürü, şef, daire başkanı, genel müdür yardımcısı akrabam olarak atadığım, belli bir yere getirdiğim kişi varsa adını açıklasınlar. 65 bin kişilik kurumda, ben genel müdür olmadan önce de akrabalarım, yakınlarım vardı. Genel müdür olduktan sonra da vardı. Buna itiraz etmiyorum. Maliye Bakanlığında da, Adalet Bakanlığında da benim akrabalarım var. Akrabalarımın bir yere sınavla girmeleri suç mu? Sınavda bir yolsuzluk varsa başımın üstüne. Hiçbir sorun yok.”
 
 
 
 
 
 
O mail ÖSYM’ye nereden gitti?
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM’ye gönderildiği iddia edilen mail konusundaki sorular üzerine Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın isim açıklamalarını istediğini belirterek, kendilerinin açıklamasına gerek kalmadan Bakan Yazıcı’nın açıklama yaptığını söyledi. Bu konuyla ilgili de yanıt bekledikleri sorular olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Orada benim merak ettiğim nokta şu; bu mail gittikten sonra ÖSYM Başkanı ne yaptı, bakanı aradı mı? (Sayın bakan mailiniz geldi bu doğru mudur, yanlış mıdır) dedi mi? O mail başka yerlere gitti mi? Hayati Yazıcı, benim bu olayı gündeme getirmemden sonra niçin suç duyurusunda bulundu? Bunun bir CHP komplosu olduğu şeklinde açıklama yaptı. Sen hükümetsin, ortaya çıkarmak için 15 dakika ayırman yeter. Bunu ortaya çıkarmıyorsan bu komplonun parçasısın. Mailin hangi bilgisayardan geldiği belli, kime gittiği belli. Büyük olasılıkla, bu arada yapılan telefon konuşmaları da var. Onları da açıklamaları lazım. Ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına çağrım  var, bu olayı daha ciddi şekilde araştırsınlar. Ben bakan olacağım, benim adımı birisi kullanacak ve göz yumacağım... Ne zamanki, bu olayı biri gündeme getirdi. Ondan sonra kalkıp, aslan gibi kükreyeceğim (ben bunu yapmadım) diye... Daha önce senin haberin olması lazım.”
 
‘3 milletvekili verin bakanlık vereyim’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya mitinginde “2002 yılında 6 milletvekili verdiniz, 2007 yılında 5 milletvekili verdiniz. Kütahya’ya bir bakanı vermediler. Cumhuriyet Halk Partisi’ne 3 milletvekili verin ben size bakanlık vereyim” dedi. Kılıçdaroğlu, siyanürlü barajla gündeme gelen Eti Gümüş A.Ş. tesislerine en yakın köy olan Köprüören köyüne de giderek köylülerle görüştü.
 
AA