Arşivleri tarayan Akit, Demirel’in CHP ile ilgili ilginç sözlerine ulaştı. İşte Demirel’in sözlerinden bazıları:
 
13.07.1975 tarihli Milliyet gazetesinde çıkan habere göre Demirel, CHP ile ilgili şu sözleri söylüyor: “CHP ülkede çıkan kanunsuz olayların baş tertipçisi ve tahrikçisidir. CHP her şeyi berbat ettikten sonra hükümeti bırakıp kaçmıştır. Siyasi istikrarın sağlanmasının tedbiri vatandaşın elindedir. Bütün milliyetçilerin bütünleşmesini istiyoruz.”
 
“CHP İLE ANARŞİ YAN YANA GELİR”
 
Bazı köşe yazarları, Demirel’in CHP’yi “Komünizm öcüsü” olarak nitelendirdiğini ve CHP’liler için “Yolda altın bulsanız CHP ile bölüşmeyin” dediğini yazıyor. Haberlere göre 14 Kasım 1976 tarihinde Çayırhan Termik Santrali’nin temel atma törenine katılan Demirel, CHP’ye şu sözlerle yükleniyor: “CHP ile kalkınma yan yana gelemez. CHP ile anarşi yan yana gelir ve birbirine yakışır.”
 
“CHP İLE KİMSE ANLAŞAMAZ”
 
Demirel, kendisine sorulan CHP ile koalisyon yapılıp yapılamayacağına ilişkin soruya 25.05.1977 tarihli Milliyet gazetesinde şöyle cevap veriyor: “CHP ile kimsenin anlaşabileceğini sanmıyorum. Çünkü CHP rejim çerçevesi dışındadır. CHP kendisini deklare edebilmiş değildir.
 
Bir takım sancıların içerisindedir. Millet iktidarı kavramını halk iktidarına çevirmek suretiyle ne yapmak istediği bizce meçhul bir takım sıkıntılar içerisindedir.”
 
“CHP, DÜZEN YIKICIDIR”
 
Haberlere göre 03.10.1978 tarihli Denizli İl Kongresi’nde CHP’ye yüklenen Demirel, şu ifadeleri kullanıyor: “Türkiye’de rahatsızlık solun CHP’nin himayesine girmesinden sonra başlar. Sol yokken Türkiye rahattı. Sol, fitne ve fesat getirmiştir. Marksist düşünce, düzenin yıkılması, yerine Marksist düzen getirilmesidir. CHP bozuk düzen, yıkılası düzen diye işe girişip açıkça bir düzen yıkıcılığı yapmıştır. Düzen yıkıcılar gemi azıya aldıysa can ve mal emniyeti kalmaz. Açıkça söylüyorum, biz düzeni yıktırmayacağız.”
 
 
 
yeniakit