Nazilli Belediyesi, Milli Mücadele dönemi kahramanlarından Kuva-yi Milliye komutanı Demirci Mehmet Efe’nin ölümünün 55. yılı dolaysıyla anma etkinliği düzenledi.

Eğriboyun Mezarlığı’ndaki anma etkinliğine Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Başkan Yardımcısı Ender Vardar, Demirci Mehmet Efe kitabının yazarı İbrahim Kiraz ve Belediye çalışanları katıldı.

Anma etkinliği Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın Demirci Mehmet Efe’nin mezarına karanfil bırakmasıyla başladı. Okunan duanın ardından Demirci Mehmet Efe kitabının yazarı İbrahim Kiraz, Demirci Mehmet Efe’nin Milli mücadele dönemindeki sözlerini hatırlattı. Yazar Kiraz, Demirci Mehmet Efe’nin “Ben bu topraklarda Türk doğdum. Türk ölürüm. Ecdadımın kemiklerini sızlatmam” dedikten sonra kuvvetleriyle birlikte Nazilli’yi yunanlıların elinden aldığını dile getirdi. Ardından anma etkinliği Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Demirci Mehmet Efe heykeli önünde devam etti. Belediye Başkanı Alıcık Demirci Mehmet Efe’nin heykeline karanfil bıraktıktan sonra günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu.
“TARİHİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Demirci Mehmet Efe
’nin Kuva-yi Milliye kahramanlarından biri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Kuva-yi Milliye kahramanlarımızdan, Nazilli’mizin önemli bir tarihi hatırası ve mirası olan Demirci Mehmet Efemizi hakka yürüyüşünün 55. yılında rahmetle anıyorum. Hepimizin bildiği üzere bu günlere ulaşmak kolay olmadı. Geçmişteki yaşanan bağımsızlık mücadelesi ve ödenen bedeller bir tanıklık sayfasıdır. Hepimiz buradan ders almalı ve atarlarımızın emanet ettiği bu bağımsızlık ve milli birlik meşalesini layıkıyla korumalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Kuva-yi Milliye kahramanlarından Demirci Mehmet Efe de tarihi bir miras ve emanettir. Nazilli Belediyesi olarak kültürümüze ve tarihimize de değer vermekte, sahip çıkmaktayız. Geçtiğimiz yıllarda Belediyemizce Efemize ait bir anıt heykel yapılmış, Demirci Mehmet Efe Türküsü besteletip yurtiçinde ve yurtdışında da tanıtılmasına ayrıca önem verilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini vatan yapan, uğruna mücadeleler verip hayatını toprakla bütünleştiren tüm geçmişimizi başta Cumhuriyetimizin kurucusu Sarı Zeybek Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını olmak üzere devletimiz, milletimiz, bayrağımız ve milli birliğimiz için emek vermiş, mücadele etmiş, can vermiş tüm şanlı ecdadımızı, şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

demirci-mehmet-efe’nin-olumunun-55.-yili.jpg