Türkiye Yol-İş Sendikası Samsun 2 Nolu Şube tarafından düzenlenen yemekte konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Türkiye, AK Parti'nin 2002 yılında iktidara geldiği dönemde devraldığı gibi değil. Şuanda çok iyi bir noktadayız. Türkiye'nin 2002 yılındaki tablosunu bugün Avrupa Birliği'nin euro bölgesinin ülkeleri birer birer yaşıyorlar. Onlar 2002 yılına geri döndüler. Birçok euro bölgesi ülkesi iflasın eşiğindedir. İflası sadece erteleyebilirler ama bana göre iflas kaçınılmaz. Bunu Yunanistan yaşayacak. Belki bir müddet sonra İtalya'da yaşayacak. İtalya'nın 1 trilyon 400 milyar euro borcu var. Avrupa Birliği normu, standardı bir ülkenin gayri safi milli hasılasına borç ödeme en çok yüzde 45 olacak. Yunanistan'ın yaşadığı sıkındı ise yüzde 140'tır. Şuanda Merkez Bankası'nın nakit döviz rezervi 96 milyar dolardır. İşsizlik uzun yıllardır ilk defa Türkiye'de yüzde 9'un altına düştü. Elbette daha da almamız gereken mesafeler var. Türkiye'nin gayri safi milli hasılatı oranın borçları yüzde 40'ın altındadır. Türkiye'nin ulaştırmadaki alt yapısı özellikle Avrupa'daki 3-5 ülkenin dışında başka ülkelerde yok" dedi. Köy Hizmetleri işçilerinin sorunlarına değinen Türk-İş'e bağlı Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, "Köy Hizmetleri'nde çalışan işçilerimiz çok vadilerden geçti. Bu vadilerden geçerken tüm kamu kurum ve kuruluş yetkilileri bizim yanımızda oldular ve bu sıkıntılarımızı atlattık. Biz samimi insanların dostluğuna değer veririz. Ama bu memlekette yüzde 70 insan pis işlerden ve insanları birbirine düşürerek para kazanıyor" diye konuştu.

Türkiye'de her yere medeniyeti ve en iyi hizmeti götüren Karayolları Köy Hizmetleri işçilerinin olduğunu söyleyen Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar, "Yeni adıyla İl Özel İdarelerdir. Bu teşkilatlarımız özenle hizmet yapmalarına rağmen maalesef kamuoyunda hiç çalışmadan maaş alıyor gibi lanse ediliyor. Bu nedenle Köy Hizmetleri'nden İl Özel İdaresi'ne gelen arkadaşlarımıza siyasi iktidarlarımız gittikleri illerde 'köylere bu kadar asfalt yaptırdık, bu kadar içme suyu getirdik' diye övünürler ama kamuoyunda 'İl Özel İdaresi işçileri çalışmıyor, çalışmadan para alıyorlar' diye dedikodular geziyor. Karayolları'nda taşeron sistemi var. Karayolları'nda 10 bin tane kadrolu işçi var. 9 bin 800 tane de taşeron işçi var. Biz Karayolları'nda bu sistemi örgütlenerek düzeltmeye çalıştık. Örgütlendikten sonra maalesef ihale sistemini Karayolları Genel Müdürlüğü değiştirmeye kalktı ve onla ilgili çalışmalar yapılıyor. Daha önce 800 milyon liraya mal olacak bir iş, yeni yapılacak olan ihale sistemi ile 13 milyara mal oluyor" şeklinde konuştu.

2005 yılından bugüne kadar işçilerle aile ortamında çalıştıklarını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, "Biz iş barışına ve iç barışa çok önem veriyoruz. Bunu yaparken insanımıza götüreceğimiz hizmetlerde köyün en ücra köşesindeki vatandaşımıza hizmet götürürken bizim oradaki elimiz kolumuz olan işçilerimiz ile aile ortamı oluşturduğumuzda hizmetlerimizin daha düzgün ve daha verimli olduğunu gördük. Samsun'un 940 köyüne hizmet götürmeye gayret ettik" dedi.

Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı.
iha