CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Diyarbakır’dan sorumlu “gölge vekil” olarak her ayın bir haftasını Diyarbakır’da geçirecek. Diyarbakır’dan sorumlu olarak görev yapacak olan Ören’in ilk önerisi ise, “Bir masa etrafında CHP, MHP, AKP, BDP’si ne kadar parti varsa bir araya gelmeli, koşulsuz toplanmalı” şeklinde oldu. 
 
CHP’nin milletvekili çıkaramadığı illerde yapılan görevlendirme sonucunda CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören’de Diyarbakır’dan sorumlu oldu. 
 
“HER AYIN BİR HAFTASI DİYARBAKIR’DA OLACAĞIM” 
Önümüzdeki günlerde Diyarbakır’a gideceğini belirten Ören, “Ayda bir hafta Diyarbakır’da kalacağım. Genel Başkan’la da konuştum. Diyarbakır’a partimizin milletvekilliğini yapmaya gidiyoruz. Esnafı ziyareti edeceğim, pazara gideceğim, kahvelere gideceğim. Onları dinleyeceğim. Öğretmeye değil, öğrenmeye gidiyorum” dedi. 
 
“ÇAT KAPI BİR EVDE DE KALABİLİRİM” 
Vatandaşlara CHP’nin görüşlerini aktaracağını ifade eden Ören, “Partinin Tüzük ve Programını da götüreceğim. CHP’nin Diyarbakır’da çalışmalarını devam ettireceğim. CHP’nin milletvekili yok denmeyecek Diyarbakır’da. Her ay bir hafta kalacağım. Orada arkadaşlarım var. Otelde, arkadaşlarımın evinde ya da çat kapı bir evde kalabilirim” dedi. Demir, 2011-ÖSYS Tercih İşlemlerine ilişkin başvuru sayılarını değerlendirdi. 
 
Bu sabah itibariyle, başvuru merkezlerinden tercih yapan aday sayısının 275 bin 851, ÖSYM'nin web sayfasında yer alan ‘Aday İşlemleri Sisteminden’ tercih yapan aday sayısının ise 690 bin 885 olduğunu belirten Demir, ‘Adayların yüzde 71'i internet üzerinden işlem yapmış. Bu gelecekte nerede ise tüm adayların bu yolu tercih edeceğine işaret ediyor’ diye konuştu.
 
‘İnternetten başvuruda geçen yıla göre artış var’ 
Başvuru Merkezlerinden tercih işleminde 3 TL ücret alındığını, Aday İşlemleri Sisteminden tercih yapılması halindeyse hiçbir ücret alınmadığını vurgulayan Demir, geçen yıla göre bu yıl internet üzerinden başvuruda bulunan aday sayısının daha çok olduğunu söyledi. 
 
Geçen yıl toplam tercih sayısının 1 milyon 104 bin 759 olduğu bilgisini veren Demir, bunlardan portal üzerinden başvuruda bulunan aday sayısının 462 bin 800, başvuru merkezlerinde işlem yapan aday sayısının ise 641 bin 959 olarak belirlendiğini söyledi. 
 
‘ Bir günde 250 bin tercih başvurusunu rahat bir şekilde kabul edebiliyoruz’ 
ÖSYM Başkanı Demir, ‘Adayların tercih yöntemlerinin değişiyor olmasını ben olumlu karşılıyorum. Zira ÖSYM, bilgi işlem sisteminde yapılan teknolojik yenilikler ve uzman desteği sayesinde bir günde 250 bin tercih başvurusunu rahat bir şekilde kabul edebilmektedir. Bunu sorunsuz karşılayacak sistem altyapısını kurmuş durumdayız’diye konuştu. 
 
ÖSYM'nin kısa sürede yaptığı teknolojik yeniliklerle, adayların cevap kağıtlarının görüntülenmesi gibi sınav güvenirliğini artırıcı iyileştirmeler yaptığının altını çizen Demir, gelecekte internet üzerinden daha fazla ve daha nitelikli işlem yapmayı hedeflediklerini söyledi. 
 
Demir, 2011-ÖSYS tercih süresinin başvuru merkezi aracılığıyla tercih yapacak adaylar için bugün mesai bitiminde, bireysel olarak internet üzerinden tercih yapacak adaylar için ise yine bugün saat 23.59'da sona ereceğini hatırlattı.(aa)
 
 
 
“ AKP, MHP, BDP’Sİ BÜTÜN PARTİLERİ ZİYARET EDECEĞİM” 
AKP, MHP, BDP olmak üzere bütün partileri ziyaret edeceğine dikkat çeken Ören, “Önce halkla bir araya geleceğim. Ardından ikinci etapta siyasiler, partiler, belediye başkanından tutun da milletvekillerinden, AKP ilçe başkanlarına kadar” dedi. 
 
CHP’nin yeni vizyonunda uzlaşmanın çok önemli olduğunu ifade eden Ören, “Bir masada alınacak karar 74 milyonun savunacağı bir karar olmalı” dedi. 
 
“BİR MASA ETRAFINDA CHP, MHP, BDP VE AKP’Sİ NE KADAR PARTİ VARSA BİRARAYA GELMELİ” 
Bir masa etrafında partilerin bir araya gelmesi önerisini yapan Ören, şöyle dedi: 
 
“Bir masa etrafında CHP, MHP, BDP VE AKP’si ne kadar parti varsa bir araya gelmeli, koşulsuz toplanmalı. Baştan ne konuşulacağı belirlenmesin, terörle ilgili herkes düşüncesini aktarsın. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Pazar pazar dolaşıyorum. Birinci sorun terör, ikinci ekonomi, herkesin canı yanıyor.”(anka)