Antalya"nın asıl hedefi lig ! Şifo, Antalya"yı tehlikeli bölgeden uzaklaştırmanın savaşımı içinde. Hocaları böyle düşünüyorsa, futbolcuları da elbette farklı olamaz. Ligde stres yaşayan bir ekibin kupaya motive olması ve bu kulvarda başarı kazanması da çok zordur. Dünkü doksan dakikalık mücadele de bunun en sıcak örneğidir.
Böyle bir tabloda doğal olarak ibre Beşiktaş"tan yana... Denizli de rakibin bu dezavantajlarını iyi biliyor. Nitekim kupanın bu ayağında Denizli, Nobre, Tello ve İbrahim Üzülmez gibi "as" oyuncuları yedeğe çekti, ligde şans veremediği bazı oyuncuları da on birde sahaya sürdü. Yusuf"un yerine Uğur İnceman"a forma veren Denizli, savunmaya da Serdar Kurtuluş"u monte etti. Bobo"nun forvette partnerleri ise Holosko ve Serdar Özkan ikilisi. Hücumda üçlü bir forvet hattı oluşturan Beşiktaş, Antalyaspor"u orta alanda iyi kontrol etti, oyunu sürekli rakip alana yıktı, pozisyonlar üretti.

Kupa kapısı aralandı
6"da Bobo bir gol kaçırırken, 18"de Sambacı takımını şık bir golle öne geçirdi. Aşırı rüzgâr, hatta buna fırtana da diyebiliriz ve yağan yağmur nedeniyle ağırlaşan zemine karşın Beşiktaş oyun kontrolünü sürekli elinde tuttu. Ekrem"in topla iyi çıkışları, Cisse"nin ön liberoda orta alandan sarkan topları iyi kullanması ve Uğur İnceman"ın bu alandaki mücadelesi Beşiktaş"ı rakibinden üstün kılan faktörler idi.
İkinci yarıya hem etkili hem de kontrollü başlayan Beşiktaş, 63"de Antalyaspor"lu Uğur"un ceza alanı içinde topa elle müdahelesini hakem es geçmedi ve penaltı noktasını gösterdi. Atışı Bobo kullandı, şık vuruşla farkı ikiye çıkarırken, Antalya"nın tur umudunu rafa kaldırdı.
Antalyaspor"un forvetteki Sergey ve Cristiano ikilisi çok hareketli olmalarına karşın, Beşiktaş savunmasını aşmakta aynı beceriyi gösteremediler, sadece bir pozisyon üretebildiler.
Kupaya da kanat çırpan Kartal, tur kapısını Antalya"da aralarken, lig de hafta sonunda yine Antalyaspor ile bu kez ligde kapışacak. Bakalım puan mücadelesinden kim galip çıkacak? Lige asılan Antalyaspor mu, yoksa şampiyonluğu kovalayan Beşiktaş mı?

Bobo ikide iki yaptı
Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası"nda bu sezon oynadığı 5 maçta 11 gol atarken, Kartal"ın en golcüsü Bobo oldu. Brezilyalı oyuncu, kupada oynadığı 4 maçta 4 gol atarken, 1 de asist yaptı. Bobo ayrıca, bu sezon Süper Lig"de Antalyaspor ile deplasmanda oynanan maçta da 2 gol atmıştı.

MAÇIN RÖNTGENİ
BOBO
Bu sezon, kâh sakatlık, kâh formsuzluğu nedeniyle fazla forma şansı bulamayan Bobo, dünkü golleriyle eski günlerini yaşattı. Uzun bir sakatlık döneminden çıkan Sambacı, futboluyla da göz doldurdu. Bobo, Nobre"yi yedek soyundurarak ilk on birde kendisine şans tanıyan Mustafa Denizli"yi utandırmadı.

Uğur"lu el!
Karşılaşmanın 63. dakikasında Antalyasporlu Uğur acemice yaptığı bir hareket kendi takımı adına pahalıya patlarken, maçı da koparan an oldu. Her ne kadar o dakikalarda Beşiktaş 1-0 önde olsa da, Mehmet Özdilek"in Hakan ile Volkan"ı oyuna alması, dengeleri değiştirdi. İkinci yarıda oyun kontrolüne eline geçirmeye çalışan Antalya"ya, Uğur"un eli engel oldu. Hakem bu pozisyonu penaltı olarak değerlendirince Bobo"ya da farkı açmak düştü.

MİLLİYET