Aşklarıyla olay yaratan Demet Akalın, özel hayatıyla yine gündeme geldi. Bir süredir işadamı Okan Kurt ile aşk yaşayan Demet, beraberliğiyle ilgili çarpıcı gerçeği; "Hayatıma renk katan Okan Kurt'la 31 Aralık 2011'de 'dini nikah' kıydık" diye açıklamıştı…

KANUN 'SUÇ' DİYOR

"Resmi nikah ne zaman mı? Onu da Okan'a sormak lazım." diyen Demet Akalın, bu itirafıyla farkında olmadan kendini ihbar etti. Türk Ceza Kanunu'na göre; resmi nikah kıymadan dini nikah kıymak ve bunu kamuoyu ile paylaşmak suç sayılıyor. Demet'i olası bir cezadan ise hemen resmi nikah kıymak kurtaracak.

Avukat Ayşegül Mermer, "Resmi nikah yaptırmadan dini nikah kıymak suçtur. TCK'nın 230-5. maddesi, aralarında evlenme olmaksızın evlenmek için dinsel tören yaptıranlar hakkında 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngörür" dedi ve ekledi:

"Savcıların Demet Akalın'ın bu açıklamalarını ihbar kabul edip, soruşturma açması gerekir. Aynı zamanda Demet Hanım'ın açıklamaları 'suçu övgü' suçunu da kapsayabilir. Demet Hanım'ı ancak resmi nikah yaptırmak kurtarır."

Demet Akalın, nisan ayında evleneceklerinin sinyalini de verdi… Akalın, nisan ayındaki düğünün hazırlıklarına başlamış bile.

Takvim