Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, halka yönelik bilgilendirme toplantıları kapsamında ‘Demans Alzheimer’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Antalya Medicalpark Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Nilgün Polat, katılımcılara ‘Demans Alzheimer’ hastalığı hakkında detaylı bilgi verdi. Nöroloji Uzmanı Polat, demans (bunama) hastalığının zihinsel fonksiyonlarının bozulması anlamına geldiğini, alzheimer hastalığının ise tüm demans vakalarının yarısından fazlasını oluşturduğunu kaydetti. Polat, “Toplumda bu hastalığın artmasında ortalama yaşam ömrünün uzaması etkilidir. En çok 65 yaş üzerinde görülüyor. 80 yaşından sonra bunama her 10 kişiden bir kişide görülebiliyor. Davranış bozuklukları, çabuk sinirlenme, unutkanlık hastalığın belirtileridir” dedi.

DEMANS YAŞLILIĞIN DOĞAL SONUCU DEĞİLDİR

Nöroloji Uzmanı Nilgün Polat, uzun dönemde hastalıkta olaylara dikkatsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Konuşmada akıcılığı belirli bir zaman sonrasında kaybediyorlar. Anlatacakları konuları dolaylı yollarla anlatıyor. Demans hastalığı erken dönemde fark edilirse, erken teşhis önemlidir. Bazı hallerde, hastanın durumu iyileşebilir ya da belli bir süre için dengede kalabilir. Demans vakalarının küçük bir bölümü tedavi edilebilir ya da geri dönüşümlüdür. Ancak vakaların büyük bir çoğunluğunda tedavi imkanı pek yoktur. Demans, yaşlılığın doğal sonucu değildir. Bu nedenle her yaşlanan kişi bunamaz” diye konuştu.

Toplantıya katılan vatandaşlar ise ‘Demans Alzheimer’ hastalığı ile ilgili Dr. Nilgün Polat’a çeşitli sorular sorarak, hastalık hakkında bilgi aldı. Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’ne bu bilgilendirme toplantısını düzenlediği için teşekkür etti.