İşte Baykal"ın değerlendirmeleri:

* (Bursa- Diyarbakır maçındaki olaylar için) Etnik tahrik ve ayrıştırma ortamı yaratmıştır. Başbakan"dan başlayarak 28 etnik kimliği sürekli gündemde tutup, dile getirirsen maalesef böyle olaylarla karşı karşıya kalırsınız. Türkiye"nin atmosferini etnik kimlikle gerginleştirmektedirler. Okulda çocuklar, anne ve babalarının etnik kimliğini sorar hale gelmişlerdir. İnsanlar `Sizin gelin neydi?", `Damat neydi?" diye sorar hale geldiler. Bu demokrasi ile bağdaşan bir hal değil. Etnik tartışmalarla Türkiye"ye deli gömleği giydirmemek lazım.

Anayasa kişiye özel değişmez

* Dokunulmazlıkları adli suçları da kapsayacak şekilde kaldıralım. Öte yandan "kürsü dokunulmazlığı" daha doğru ifadesiyle "kürsü sorumsuzluğu" mutlak olarak korunsun. Yoksa kişiye ya da olaylara özel anayasa değişikliği yapmak çok yanlıştır. Bilinmelidir ki Başbakan kendisini kurtarmak için böyle bir tartışma başlattı.
* Milletvekilleri, siyasi ve cezai kanunlara, kendi yaptıkları kanunlara saygı göstermek zorundadır. Yargıya saygı mutlaktır. Yargının önünün tıkanmaması en önemli konulardan biridir. Yargı, görevini yapamaz hale getirilmemelidir. Şahsi, gösterişli davranışlarda da bulunulmamalıdır.
* Başbakan AKP Kurultayı"nın ardından mektubu kaleme alıp, bana yollayacağını açıkladı. Başbakan"ın mektubu sanırım bu hafta içinde bize ulaşır. Eğer bu hafta içinde ulaşırsa perşembe günü detaylı bir açıklamayla tavrımızı kamuoyuyla paylayacağım. Öte yandan basında yer alan ve bazı Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz tarafından hazırlandığı belirtilen "Kürt Raporu" diye bir metin yok.

Açılış hatırası

BURSA"nın Merkez Nilüfer İlçesi"de Çalı Kapalı Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesislerinin açılışını yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"a, Nilüfer Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kale tarafından "Deniz Baykal" yazılı Bursaspor forması hediye edildi. Formayı alan Baykal, kulüp yöneticilerine teşekkür etti.

Erdoğan hangi sıfatla imzalayacak

Baykal, Ermenistan"la protokolle ilgili şunları söyledi: Başbakan, 10 Ekim"de imzalanacağı açıklanan Ermenistan Protokolünü hangi sıfatla imzalayacak. AKP Genel Başkanı sıfatıyla mı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatıyla mı? Şimdi bunu merak ediyoruz. Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan "Protokolü biz yazdık" diyor. Metnin detaylarına baktığımızda böyle olduğu görülüyor. Türkiye protokolü imzaladıktan sonra, Azerbaycan topraklarının işgalinin sona ermesini beklemeden kapılar açılacak mı? Soru budur!

Baykal nar suyu içti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya´da, Döşemealtı Belediyesi tarafından düzenlenen 6´ncı Geleneksel Nar Festivali´ne katıldı. Baykal yaptığı konuşmada, “Hükümet çiftçiye destek çıkmadığı için pamuk üretiminin astarı yüzünden pahalı geliyor. Pamuk artık bir geçim kapısı olmaktan ne yazık ki çıkmıştır. Ama Döşemealtı çiftçisi yeni geçim kapıları bulmakta önemli adımlar atıyor. İnşallah nar üretimi sayesinde ekonomilerini, gelirlerini, refahlarını daha kolayca artırabilecekler” dedi. Baykal, daha sonra kendisine ikram edilen nar suyunu içti./hürriyet