Bize Deli Ayten heykelini mi layık gördünüz!

Bursa"nın merkez Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından, kentin yakın tarihinin tanınan isimlerinden "Deli Ayten"in heykelinin yaptırılacak olması, bazı kesimlerden tepki çekiyor.

Saadet Partisi İl Gençlik Kolları üyeleri de "Deli Ayten"in bir erkek tarafından canlandırıldığı basın açıklamasıyla, belediyeye tepki gösterdi.



Osmangazi Belediyesi önünde toplanan parti üyeleri adına açıklama yapan İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Harun Arakız, belediyenin, kentin ortasında bir harabeyi andıran Kızyakup Mahallesini güzel bir projeyle yeniden Bursa"ya yaraşır bir hale getireceğini söyledi.
Aynı Osmangazi Belediyesinin, yeşil alan ve parka dönüştürülecek Kızyakup Mahallesi"nin meydanına bir "Deli Ayten" heykeli dikmek üzere olduğunu belirten Arakız, şöyle konuştu: "Bütün dünyada şehirlerin meydanlarına, o şehir ve millet için anlam ifade eden, o şehri ve insanını temsil eden, tarih ve kültüre katkıda bulunan anıtlar dikilir. Bursa gibi ülkemizin en önemli şehirlerinden olan, Osmanlı medeniyetinin beşiği, tarih, maneviyat, kültür, turizm, sanayi, ticaret ve tarım kentinin bu en önemli yerlerinden birine, belediyemiz bula bula "Deli Ayten" heykelini mi layık gördü? Deli Ayten, geçmişte Bursalıların hafızasında çevreye zarar vermiş olsa da hoş bir deli olarak yer alır. Bugünün nesilleri onu bilmez bile. Dolayısıyla buradan söz konusu heykelin Bursa"ya yakışmayacağını ifade etmek istiyoruz." Bursa"nın, son günlerde terör belasına en çok şehit veren bir iller arasında yer aldığını kaydeden Arakız, "Deli Ayten" heykeli yerine, kentte teröre şehit verilen Mehmetçiklerin tamamının adlarının yer aldığı bir anıt yapılabileceğini ifade etti. Konuşmanın ardından, üzerinde davul, saz, ibrik ve bidon asılı bir erkek, "Deli Ayten"i canlandırdı. Davul çalarak, ilginç mimik ve hareketler yapan bu kişi, "Heykeli dikilecek adam mı bulamadınız? Valla ben rahatsız oluyorum, siz adamı delirtirsiniz. Heykelimi helvadan yapsaydınız da yerdiniz" diye konuştu.
VATAN