BEŞİKTAŞ"ta, uzun süren sakatlığını tamamen atlatmasına karşın, performansı yetersiz olduğu gerekçesiyle sözleşmesi ikinci kez dondurulan Matias Delgado, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ligi"ne transfer oldu.
Bu sezon siyah beyazlı formayı giyemeyeceğinin kesinleşmesinin ardından, aynı zamanda menajerliğini yapan babası Eduardo Delgado aracılığıyla kiralık olarak oynayabileceği takım aramaya başlayan Arjantinli futbolcu, BAE"nin Al-Wasl Kulübü ile anlaştı. Matias Delgado, haziran ayına dek bu kulübün formasını giyecek ve bu süre içinde Beşiktaş"tan alması gereken 1 milyon 50 bin Euro"yu Al-Wasl"dan tahsil edecek. BAE takımı ayrıca siyah beyazlı kulübe 450 bin Euro ödeyecek. Beşiktaş böylelikle Delgado"nun transferinden toplam 1.5 milyon Euro kara geçmiş olacak.

Demirören"le görüştü
Bu arada Matias Delgado"nun gitmeden önce Beşiktaş Kulübü"ne çok büyük bir jest yaptığı ortaya çıktı. Daha önce belirlenen tarihte sözleşmesi uzatılmadığı için ocak ayının son günlerinde bonservisini bedava alma hakkını kazanan Arjantinli futbolcu, bu hakkını kullanmadı. Beşiktaş kongresinin yapıldığı 31 Ocak"ta, önce futbol şubesinin yeni yöneticileri Serdal Adalı ve Emin Önal"la bu konuda görüşme yapan Delgado, daha sonra da başkan Yıldırım Demirören"le bir araya geldi. Yıldız oyuncunun Demirören"e, “İstersem bedavaya gidebilirim ancak bu kulübü ve sizi çok sevdiğim için böyle bir şey yapmayacağım” dediği bildirildi.

7 şampiyonluğu var

1974 yılında kurulan Al-Wasl Kulübü, dünyanın en zengin aileleri arasında yer alan ünlü Al-Maktoum ailesine ait. Başkanlığını Şeyh Ahmed Bin Rashed Al-Maktoum"un yaptığı takım, BAE Ligi"nde 7 kez şampiyon oldu. BAE Başkanlık Kupası"nı da iki kez müzesine götüren kulübün forma renkleri sarı ve siyah. Geçen sezon ligi 6. sırada bitiren Al-Wasl"ı Brezilyalı teknik direktör Alexandre Guimaraes çalıştırıyor. - hürriyet