Fenerbahçe Kulübü, Luis Aragones"in sözleşmesini tek taraflı feshederken, İspanyol hocanın vatandaşı Del Bosque gibi davayı önce FIFA"ya sonra da CAS"a taşımak için hazırlıklarını tamamladığı öğrenildi.
Takımı Christoph Daum"a emanet ettikten sonra Aragones ile hukuki sorun yaşamadan yollarını ayırmayı planlayan sarı-lacivertli kulüp, başka seçenek kalmayınca çareyi tek taraflı fesih yapmakta bulmuştu. Futbol Federasyonu"na fesih işlemini bildiren Fenerbahçe Kulübü"nün bu işlemi 6 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Yaklaşık 1.5 ay kararı kamuoyuna yansıtmayan kulübün, Avrupa liginde Perşembe günü oynayacağı maç öncesi Daum"un adını UEFA"ya bildirebilmek için resmi prosedürü başlattığı kaydedildi.
Fenerbahçe"nin tek taraflı fesih kararının ardından Aragones"in haklarını hukuki yollardan arayacağı bildirildi. Bir yıllık alacaklarının yanı sıra tazminat talebinde de bulunacağı öğrenilen Aragones"in, Del Bosque davasını kazanarak olumlu bir referansa sahip olan İspanyol avukat Jevier Ferrero Munos"un hukuk bürosu ile temasa geçtiği bildirildi.

Anlaşmaya yanaşmadı
Del Bosque, Beşiktaş Kulübü"nün sözleşmesini haksız yere feshettiğini ileri sürürek FIFA nezdinde davayı kazanmış, siyah-beyazlı kulübün Uluslararası Spor Mahkemesine yaptığı itiraz sonucu değiştirmeyince faizleriyle birlikte 8.5 milyon euro tazminat elde etmişti.
Sarı-lacivertli kulüp Aragones ile yollarını ayırmaya karar verdikten sonra bir yıllık alacağını on taksitte ödemeyi önermiş, ancak İspanyol çalıştırıdan olumsuz yanıt almıştı.
Milliyet