Atatürk Havalimanı'nda bir güvenlik görevlisinin dekoltesinden içeri baktığını iddia eden manken Demet Öger, 50 bin liralık tazminat davası açtı

ABD'NİN Los Angeles eyaletinde mankenlik yapan Demet Öger, Amerika'ya uçuşu sırasında bir güvenlik görevlisinin dekoltesinden içeri baktığı iddiasıyla Türk Hava Yolları, Gözen Güvenlik Hizmetleri ve TAV İstanbul Terminal İşletme A.Ş.'ye dava açtı.

Öger, kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle 50 bin TL tazminat istedi. 17 Şubat'ta meydana gelen olay, dava dilekçesine göre şöyle gelişti: Öger, alandaki ikinci güvenlik noktasına geldiğinde kadın güvenlik görevlisinin uyarısıyla durdu. Güvenlik görevlisi Öger'den sırtındaki çantayı X-Ray cihazına bırakmasını ve çizmelerini çıkarmasını istedi.

Hiç kimsenin ayakkabısını çıkarmadığını söyleyen Öger, 5 gün önce bacaklarındaki iç kanama nedeniyle ameliyat olduğu için eğilmesinin çok zor olacağını söyledi. Bu arada tartışmaya bir erkek güvenlik görevlisi dahil oldu.

Dilekçede olayın devamı, "Erkek güvenlik görevlisi güzel müvekkilimi eğilmeye zorlayarak, taciz edercesine göğüs dekoltesine bakmışlardır. Müvekkilim 'Ne kadar aşağılandığımı düşünmek bile istemiyorum' demektedir" diye anlatıldı. Öger'in uçuşta acılar içinde kıvrandığını ileri süren avukat, ağrıları nedeniyle müvekkilinin işlerini bitiremeden Türkiye'ye döndüğünü ileri sürdü.

Milliyet